maandag 26 augustus 2019

Taxus snoeiafval inleveren

Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. In de zomermaanden zijn wij actief met de inzameling van het snoeisel van de Taxus Baccata. De naaldjes van deze haag bevatten dé belangrijke basis grondstoffen voor chemotherapieën. Iedereen die deze haag in de tuin heeft staan kan het snoeiafval (minimaal één kruiwagen vol) kosteloos door ons laten ophalen. Wij zamelen alleen de eenjarige scheuten in van de Taxus Baccata.


Het taxussnoeisel (de scheuten) mogen een maximale lengte hebben van 20- centimeter.

En alleen afkomstig zijn van een haag of struik die ieder jaar wordt gesnoeid. Bij een haag die niet ieder jaar gesnoeid wordt ontstaat houtvorming. Inmiddels is onze taxusinzameling bekend in heel Nederland.


Om diverse redenen zijn wij nog niet in de mogelijkheid om onze inzamel service aan te bieden in elke gemeente. De gemeenten op deze pagina hebben een directe samenwerking met onze stichting. Wanneer uw gemeente ontbreekt wil dit niet zeggen dat wij . Onder taxus verstaan we het snoeiafval van de Taxus baccata.


Voor de productie van kankerbestrijdende medicijnen zijn alleen jonge, eenjarige scheuten.

De pitten van de besjes, de naalden en takken van de taxus zijn giftig bij inname. Taxussnoeisel kunt u inleveren van juni tot en met augustus. Snoeiafval Taxus inleveren bij de Milieustraat. Het snoeiseizoen voor de Taxus Baccata is gestart. Net zoals voorgaande jaren kunt u bij de Milieustraat het afval van de hagen en struiken inleveren voor het goede doel.


De inzamelbakken staan tot september bij de Milieustraat. Snoeisel van de Taxus Baccata is een basisgrondstof voor chemotherapie. Vanaf vandaag tot en met augustus kunnen inwoners van Amsterdam en omstreken hun snoeiafval van de Taxus Baccata inleveren bij de zes Afvalpunten.


Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor chemotherapie. Wie snoeisel van de taxus in de tuin heeft, kan daarmee helpen bij de bestrijding van kanker. Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken.


Het innemen van enkele gram of druppels van bessen of delen van de bloem kan al voldoende zijn om ernstige vergiftiging op te lopen met soms fatale gevolgen nadien. Voor zover ik weet wordt Taxol (het stofje uit de Taxus waarmee kankermedicijnen worden gemaakt) gewonnen uit een ander soort Taxus dan de Taxus die vaak in tuinen staat als heg ( taxus baccata). Het lijkt me ook sterk dat er bedrijven zijn die snoeisel accepteren voor het produceren van medicijnen. In het snoeisel van de taxushaag zit baccatine. De grondstoffen uit het snoeisel worden gebruikt in kankerremmende medicijnen.


Dit is een belangrijke.

Het is mogelijk dat de vraag naar snoeisel voor meerdere seizoenen weg zal blijven. Daarom is de taxussnoeisel-campagne tot nader orde opgeschort. Jonge taxusscheuten bevatten namelijk een belangrijke grondstof voor chemokuren ter bestrijding van bepaalde typen kanker.


Je kunt het snoeisel op meer dan 2locaties inleveren , waaronder de milieustraten van Avalex. Avalex draagt graag bij aan deze actie, zodat wij zoveel mogelijk snoeiafval kunnen inzamelen en een bijdrage leveren om kanker te bestrijden. Heeft u taxus in uw tuin staan en gaat u die binnenkort snoeien?


In jonge twijgen zit een belangrijke grondstof die wordt gebruikt voor chemotherapieën (baccatine ). Geachte mevrouw, mijnheer, Dat we met taxus kanker kunnen genezen, weten we ondertussen allemaal. Doneer uw snoeiafval in de strijd tegen kanker. Vergroot de Hoop was vaak de inspiratiebron voor vele andere inzamelinitiatieven . Deze stof heeft een kanker remmende werking.


Gooi daarom uw snoeisel niet weg maar neem contact op . Bij de werkzaamheden de komende maanden wordt het snoeiafval van de taxus baccata, de meest voorkomende taxussoort , ingezameld. Hieruit wordt baccatine gewonnen wordt, een belangrijke grondstof voor chemotherapie. Hoveniers knippen en verzamelen de jonge scheuten. Veel particulieren en hoveniers leverden het.


U kunt vers, droog en schoon eenjarig snoeiafval van uw taxus kosteloos inleveren op het milieustation Venray of bij Intratuin in Venray.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts