donderdag 1 augustus 2019

Vochtige muren kelder

Condensvocht is één van de meest voorkomende problemen in de kelder. Dit type vocht onstaat door temperatuurwisselingen en een slechte ventilatie. U kunt dit probleem herkennen aan vochtige muren en beslagen ramen.


De meest grondige en complete oplossing is het volledig afdichten van de kelder. Dit houdt al het externe grondvocht buiten en zorgt ervoor dat er geen schimmels en vochtplekken meer zijn in je kelder. Bij deze methode worden zowel de vloer als de muren behandeld met een waterdichte cementlaag.

Gelukkig zijn de de meeste vochtproblemen met de juiste technieken goed op te lossen. Het is nodig want eten wordt slechter en de nattigheid trekt overal in en komt ook het huis in. Als eerste kun je zelf vochtwerende verf op de muren schilderen.


Deze speciale 2inmuurverf is een voorstrijk en muurverf in 1. Veel woningeigenaren denken dat vochtige of natte kelders ontstaan door een te hoog grondwater- niveau in de omgeving van het bouwwerk. Opstijgend vocht kelder. In de meeste gevallen ontstaat kelderlekkage door vochtproblemen in de kelder.


Dit kan bijvoorbeeld komen door opstijgend vocht : regenwater dat in de vloer en muren trekt.

Door kelder waterdicht maken en de vloer en muren te impregneren is dit probleem goed op te lossen. Ook natte muren in een vochtige kelder , mag je met een waterdichte pleister behandelen. Voordat je de pleister aanbrengt, dicht je eerst alle scheuren en gaten met een vulmiddel (bijvoorbeeld een waterdichte mortel).


Kies voor een snel hardend product. Dat werkt sneller, maar is ook handig om een eventueel acuut lek te . De kelders zijn toe aan een opknapbeurt door jarenlange verwaarlozing. De vloer is niet waterdicht en van het plafond hangt de bezetting op enkele plaatsen los. Het plafond bestaat uit gemetste booggewelven tussen metalen I-profielen.


Deze laatste vertonen ook roestvorming. De meest gangbare methode om de kelder droog te houden, is de binnenmuren behandelen met een waterdichte pleister. Dicht eerst alle scheuren en gaten met een vulmiddel (bijvoorbeeld een waterdichte mortel) voordat je de . In ons oude huis hebben wij een kelderkamer die grotendeels onder de grond ligt en waar opstijgend vocht is.


We hebben op allerlei manieren geprobeerd de oude verflaag eraf te krijgen maar het is ons niet goed gelukt. De muren zijn altijd vochtig. Salpeter ofzo zit er niet meer op. Overwint vocht - Rubson. Waterdichte, witte pleister verrijkt met vochtwerende harsen, die de muur ondoordringbaar maakt voor water.


Voor het waterdicht maken van natte keldermuren en andere ingegraven muren.

Ook geschikt voor het afdichten van de binnenzijde van vijvers, zwembaden, drinkwaterreservoires, regenputten . Bij iedere klacht van vocht is het belangrijk dat uw vochtige muren de juiste muurbehandeling krijgen. Water-Dicht heeft diverse middelen om vochtige muren te behandelen en te impregneren. Wij kunnen zeker uw muren injecteren en de ontstane schimmel verwijderen. Vochtige muren behandelen. Maar wist u dat een vochtige kelder ook de stabiliteit van uw woning in gevaar brengt?


Keldermuren vormen immers de basis van het hele bouwwerk. Neem contact op met Water- Dicht en kies voor een grondige en effectieve kelderdichting. Last van een vochtige kelder of muren ? Onze vochtbestrijding experts uit Leiderdorp lossen het op!


Neem contact met ons op voor een gratis analyse van Murprotec. Optrekkend vocht en schimmel verhelpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts