dinsdag 27 augustus 2019

Waar zit de hoofdkraan

De watermeter zit meestal daar waar de waterleiding het huis binnenkomt. In flatgebouwen is de meter soms te vinden in één ruimte met meerdere meters. In de buurt van de watermeter vindt u ook de hoofdkraan.


Eigenlijk zijn er twee . De hoofdkraan bevindt zich vlakbij de watermeter.

Let op: er zijn twee hoofdkranen. Eén kraan voor de watermeter, op de leiding die uw huis binnenkomt. Deze kraan is van het waterleidingbedrijf. Alleen iemand van WMD mag deze kraan bedienen.


Eén kraan achter de watermeter op de waterleiding die uw huis ingaat. Deze hoofdkraan is voorzien van een kogelkraan met hendel of een draaiknop met spindel. Nu merkte ik bij het aansluiten dat het kraantje in de keuken lekt.


Dus moet het kraantje vervangen worden.

Kraantje gekocht, inductietape eromheen en klaar dacht ik. Helaas weet ik niet waar de hoofdkraan zit in mijn appartement. Ik woon boven een winkel, daar heb . Hoe sluit ik in mijn huis het water af? Douchekraan vervangen zonder hoofdkraan dicht te.


Enkel het water dat nog in het leidingnetwerk zit , kan dan gebruikt worden. Wanneer u de hoofdkraan van de waterleiding af wilt sluiten, is het natuurlijk wel handig dat u ook weet waar u deze kraan kunt vinden. Waar vindt u de hoofdkraan ? Uw hoofdkraan zit in de waterleiding die van buiten uw huis binnenkomt, meestal vlak voor uw watermeter. Hoe controleert u de hoofdkraan ? U kunt zelf via een paar stappen eenvoudig controleren . Om te voorkomen dat de kraan vast gaat zitten adviseert Oasen om de kraan minimaal één keer per jaar dicht en weer open te draaien. Dus aan de kant waar de waterleiding uw huis binnenkomt.


Heeft de hoofdkraan bij uw watermeter een hendel in plaats van een draaiknop? Kijk eens waar de hoofdkraan in jouw flat eigenlijk zit ! Klinkt misschien logisch, maar op het moment dat er echt iets mis is, is het handig als je niet hoeft te zoeken. Controleer of de kraan nog goed functioneert.

Het komt soms voor dat een kraan zo vast zit , dat je de kraan niet meer dicht kunt draaien. LEKT JOUW HOOFDKRAAN NIET? Ruik je een gaslucht in huis? Dan is er een gaslek en moet je de hoofdkraan meteen afsluiten. Zorg dat je weet waar de hoofdgaskraan zit.


Die zit meestal in de meterruimte. Het kan ook voorkomen dat er een gasstoring in de buurt is. Ook dan moet je het gas afsluiten via de hoofdgaskraan. Als er iets mis is met uw meter, kan het zijn dat u moet controleren of de hoofdkraan wel openstaat. Als de storing is verholpen, . Bekijk waar de hoofdkraan zich bevindt.


Maar daar zeggen ze nu dat hun kraan buiten zit en het vervangen van deze kraan dus voor onze rekening komt en we dat dus zelf of door een loodgieter. Wij hebben een probleem met het afsluiten van de waterleiding om een kraan te vervangen. Wij vragen ons af waar we in ons geval de hoofdkraan moeten zoeken. Het is de hoofdkraan , dus die zit voor de watermeter. Ik heb het waterbedrijf gebel maar zij zeggen niet te weten waar ik moet zijn.


Heb een loodgieter gebeld en die rekenen euro voor - volgens mij - het vervangen van een knopje. Gebruikelijke plaats is ook de kruipruimte, of in elkgeval daar waar de aftakking naar de buitenkraan zit. Leeg laten lopen en dan weer de hoofdkraan open zetten kan natuurlijk ook nog maar als het nu toch niet bevroren is lijkt mij dat niet nodig.


Laat de hoofdkraan dus niet bevriezen. Niemand vindt het fijn: lekkages en verstoppingen. Gelukkig kun je zelf een hoop doen om dit te.


In de meterkast komt de waterleiding binnen, daar zit een sluitkraantje, vervolgens de watermeter en daarna is er geen mogelijkheid meer om het water af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts