dinsdag 17 september 2019

Lawaaihinder airco

Op enkele meters van ons terras (en idem voor de bewoners van de andere appartementen) staat de grote airco van de winkel. Een blijkbaar erg verouderd toestel. En dat maakt voortdurend erg veel lawaai zodat het absoluut bijna niet meer mogelijk is ontspannen en rustig van onze terrassen te genieten. Meer resultaten van juridischforum.


Beste, Situatieschets Onze buren (een firma in een woonzone) hebben op hun dak een airco installatie staan.

Deze airco draait op volle toeren (de volledige dag) en produceerd uiteraard geluid. Doordat deze installatie zo dicht . Het probleem wat ik heb met de airco van de buren is, dat hij continu aanstaat en flink bromt. Met warm weer is het logisch dat iemand zijn airco wil gebruiken, maar ik hoor het ding wel in het hele huis. Dat zoemen binnen is niet zo hard en in principe binnenshuis met de deuren en ramen dicht nog net te . Oude en slechte airconditioners wilden nog wel eens geluidshinder veroorzaken.


De nieuwe en moderne apparaten zijn fluisterstil en zijn praktisch onhoorbaar. Koop wel een goede airconditioning met een keurmerk en het liefst met .

Hou wel rekening met de(je) buren. Zij zullen je dankbaar zijn voor hun goede nachtrust! Wij zetten nog eens graag het GAS reglement in de kijker ivm geluidsoverlast.


Hieronder kan je de regels bekijken en de . Het hangt er een beetje vanaf van wie het koelingssysteem is. Heb je echt geluidsoverlast, dan kan je hiervan melding doen bij de . I wist dat ze bestonden, zonder de juiste Nederlandse regels te kennen (Ik heb wel documenten, maar hou deze niet echt up to date). Met hier bedoelde ik, in deze situatie.


Ik zie in de berekening van IWB geen vermelding staan, maar vermoed dat deze Airco tonaal is, of op zijn minst een behoorlijk grote . De airco is meestal slechts bedoeld voor koeling, niet voor ventilatie. Als de airco deel uitmaakt van het ventilatiesysteem van de woning gelden artikel 3. Airco wordt steeds meer gebruikt in woningen in. Helaas zorgen ze ook vaak voor overlast voor bijvoorbeeld je buren. Wonen Zuid vindt het belangrijk dat iedereen een aangename woonomgeving heeft.


Weigering handhavend optreden naar aanleiding van klachten over nachtelijke geluidsoverlast van airco op garagedak buren. Terughoudende toetsing ten aanzien van beoordeling geluidsniveau door burgemeester en wethouders. Door eiser overgelegd rapport biedt geen aanknopingspunten voor onjuistheid .

Inhoudsindicatie: bekrachtiging van beschikking waarbij een besluit van de VvE om geen toestemming te verlenen aan de BV tot, kort gezeg plaatsing van een airco met buitenunit is vernietigd en aan de BV. Wij zitten namelijk in exact dezelfde situatie. Mag dit allemaal zomaar en dient men voor airco -installaties (in muur) en ventilatiemolens (op de grond) een bouwvergunning te hebben?


Op de gemeente waren ze nogal onduidelijk. Kunnen wij tegenover deze lawaaihinder niets ondernemen door ze bv. BUGGENHOUT - Het lawaai van de airco -installatie op hun dak houdt de buren van het Fortis-bankagentschap aan de Kerkstraat nu al twee zomers uit hun slaap.


Doel is niet het uitbannen van gelui wel een (ongezond) teveel aan lawaai te voorkomen. Daarom dreigt de buurt nu met gerechtelijke . Voor een aanvaardbaar woon- en leefklimaat is nachtrust van essentieel belang. In dat verband is belangrijk dat geslapen kan worden met geopend raam bij een aanvaardbare geluidbelasting. Amsterdam toetst daartoe ruimtelijke . Een airco zit meestal op -dB.


Die zou ik aan de lage kant inschatten. De BIM gegevens : Lawaai in Brussel. VERWARMING, VERLUCHTING, AIRCONDITIONING EN GELUID.


Verwarmings-, verluchtings- en airconditioninginstallaties (aangeduid met de Engelse term Heating. Ventilation Air Conditionning, afgekort HVAC) zijn de uitrustingen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts