dinsdag 24 september 2019

Pomp vloerverwarming heet

Ik wil de vloerverwarming voor de eerste keer opstarten. Vloerverwarming blijft kou verdeler en pomp. O4Z9Vu-kpJI Vergelijkbaar apr. Geüpload door Install TV Onderhoud cv- pomp. Storing, Oorzaak, Oplossing.


De vloerverwarming wordt niet warm of geeft geen warmte.

Is de vloerverwarmingspomp kapot? Denkt u dat de pomp vervangen moet worden? Het is belangrijk dat u weet wat er gaande is, zodat u hier naar kunt handelen.


In dit artikel geven we u meer informatie over de pomp van de vloerverwarming. Wij hebben al enige tijd een probleem met de vloerverwarming. Het probleem zit hoogst waarschijnlijk in de verdeler vd vloerverwarming. Zonder dat we warmte vragen wor.


Als de cv-ketel warmte levert, terwijl de vloerverwarmingspomp is uitgeschakel wordt het hete cv-water niet met koud retourwater uit de vloerverwarming gemengd. De ketelpomp pompt dan direct heet water in de vloerverwarmingsverdeler , waardoor de vloerverwarmingsleidingen bij de verdeler te heet worden.

In andere ruimtes in geen vloerverwarming , enkel radiatoren maar die staan allen dicht (slaapkamers) 5. Nee Heb gisteren (even los van mijn eerdere vragen ) de pomp eens aan de energiemeter gehangen en die verbruikt continu watt. Dat vind ik behoorlijk veel maar zag al dat je daar een oplossing . Met de knop van de vloerverwarming op draait en een extra radiator half open (niet aan aanvoer kant VV- pomp ) draait hij dan een dikke minuten. Logisch, denk ik, want de. Warmtevraag is er genoeg, cv geeft heet (auw!!) water en retour uit vloerverwarming is net niet koud. Hoe kan het nou dat de . Dit omdat ik een vensterbank wil door laten lopen zodat alles van de vloerverwarming uit het zicht kan worden geplaatst.


Hierdoor registreert de thermostaat beneden dat het kouder wordt, en gaat warmwater rondpompen door de radiators. Doordat de pomp onderbroken is, zal de vloerverwarming even niets doen, totdat de thermostaat boven de juiste temperatuur registreert. Nu wordt de pomp beneden weer vrijgegeven en wordt de . Een gesloten vloerverwarming verdeler heeft geen ingebouwde pomp en kan geen koud en warm water mengen.


Daarom wordt een gesloten verdeler vaak. De toevoer van heet water uit de cv naar de warmtewisselaar wordt geregeld met een thermostaatkraan. De voeler van deze kraan is ingebouwd . Er zit alleen een andere pomp op.


Als de pomp overigens niet loopt, dan wordt de retourbalk wel heet ! Zou een aanwijzing kunnen zijn dat de therostaatkraan wel goed doorlaat. Als echter de pomp wel loopt dan is de thermostaatkraan zeer heet en .

In mijn ervaring pompt de circulatie pomp voor de VV relatief veel water rond in verhouding tot wat er bijgemengd wordt. De thermostaat die het bijmengen regelt staat gewoon volledig open. De kamerthermostaat bepaald wel wanneer er genoeg warm water in de vloer gepompt is.


Als het goed is, dan heeft de vloerverwarming een gesloten cirquit welk via een warmtewisselaar aan de ketel hangt. Aan de warmtewisselaar zit een thermostaat om te voorkomen dat het water in de vloer te heet wordt en de tegels uit de vloer springen. De meeste pompen in een vloerverwarmings . Al in de Romeinse tijd werd vloerverwarming toegepast door warme lucht afkomstig van een houtvuur door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen.


Sinds een paar weken lijkt het dat onze vloerverwarming af en toe stopt met werken. De pomp , die normaal een zoemend geluid maakt, die hoor ik dan niet meer. De leidingen die naar de pomp lopen zijn warm, soms zelfs gloeiend heet. Ook de pomp (dat is volgens mij dat ronde ding) . Indien deze aanpassingen niet toegepast worden geeft dit problemen met lucht in het systeem en kan de pomp droogdraaien, hierdoor beschadigd deze en funconeert niet meer naar behoren.


Bij vloerverwarming kun je gerust de ketel instellen op graden. Ook gebruik ik een vloerverwarming pomp schakelthermostaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts