maandag 23 september 2019

Afzuigkap voor centrale afzuiging

Indien uw woning beschikt over een mechanisch ventilatie systeem ( centrale afzuiging ) dan dient u gebruik te maken van een afzuigkap zonder motor. De afzuiging vindt immers centraal plaats bij de mechanische ventilatie. Indien u een afzuigkap met motor hierop zou aansluiten krijgt u verschillende luchtstromen, zullen . Steeds meer nieuwbouwwoningen beschikken over centrale mechanische ventilatie, afgekort tot cmv. Hoewel deze techniek verschillende voordelen biedt, kent het systeem ook nadelen.


Deze nadelen manifesteren zich heel duidelijk in de keuken en dan met name voor de afzuigkap.

Op een centrale afzuiging mag je nooit een afzuigkap met motor aansluiten. Waarschijnlijk woon je net als ik in een appartement. Zo ja, dan kun je dit ook nalezen in de huisregels of statuten. Je ontregelt het hele systeem als je het wel doet.


Bij een centrale afzuiging moet je altijd een motorloze afzuigkap. Door de beperkte gebruiksduur van een wasemkap zijn de extra energiekosten verwaarloosbaar. Een wasemkap met motor nooit gecombineerd mag worden met mechanische afzuiging , ook al blijkt in de praktijk dat dit nog wel eens gebeurt. Wanneer toch een motorloze afzuigkap wordt toegepast dan moet in de keuken .

Zoeken op: mechanische ventilatie afzuigkap - Keukenloods. Nederlandse modellen - jaar fabrieksgarantie en CBW erkend. Bij ons zit de afzuigkap ook op de centrale afzuiging aangesloten.


Bij nieuwe(re) huizen is vaak geen afzuigkap meer met een afvoer naar buiten, bij ons huis ( inmiddels alweer jaar oud) mocht het in ieder geval niet omdat het dan te dicht bij de buren zou ziten. In dat geval is de eenvoudigste en goedkoopste optie een motorloze afzuigkap. Die is via een luchtkanaal verbonden met je mechanische ventilatie, waardoor een motor niet nodig is. De effectiviteit van deze oplossing is niet enorm, en dat komt door het relatief geringe vermogen.


Een centraal afzuigsysteem is ontworpen . Dus als ik het goed begrijp, heb je het beste resultaat als je een centrale afzuiging laat lopen en daarnaast een afzuigkap met recirculatie? Ik heb een afzuigkap liggen mét motor, kwam er te laat achter dat ik die niet zou kunnen aansluiten op de centrale afzuiging , maar deze heeft, zie ik net wel een . Afzuigkap met motor - Mechanische. Nou ja, titel lijkt me duidelijk ;) Wij hebben twee openingen van de centrale afzuiging in de keuken zitten (eentje boven de kookplaat) en helaas geen mogelijkheid om een afvoer naar buiten te realiseren. Een motorloze aansluiten op de centrale afzuiging , of een recirculatie ding? Hoort de afzuigkap in de keuken nu wel of niet op het gebalanceerde ventilatiesysteem thuis?


Een actuele vraag, nu woningen steeds luchtdichter worden. Een afzuigkap met directe afvoer naar buiten vraagt steeds vaker om een extra luchttoevoerrooster. In een woning met een ( centraal ) mechanisch ventilatiesysteem voldoen bestaande oplossingen vaak niet.


Motorloze systemen schieten weer te kort in effectiviteit.

Daarom biedt Novy de HR afzuigkap. Deze afzuigkap creëert een luchtgordijn rond . Ik weet het antwoord waarschijnlijk wel maar wil het toch even vragen. Kan ik de afvoer van de afzuigkap aansluiten op de dakdoorvoer van de mechanische. Hoi wat ik graag wil weten is,mag je een afzuigkap aansluiten op een mechanisch ventilatie systeem,dit omdat ik geen mogelijkheid heb om een gat naar. Er zijn inmiddels afzuigkappen die een combinatie maken , door de aanwezige centrale mechanische ventilatie te combineren met recirculatie.


Ik heb onlangs een motorloze afzuigkap gekocht, een Siemens LC 6x971. Deze moet ik nu, via een Perilex schakelaar, aansluiten op een standen centrale. Bent u van plan om een afzuigkap aan te sluiten op mechanische ventilatie? Dan is het verstandig om eerst een specialist als De Mees Ventilatie om raad te vragen. De nieuwbouwhuizen van tegenwoordig zijn doorgaans uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem.


Moet even worden schoongemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts