dinsdag 24 september 2019

Radiator stof verwijderen

Radiatoren zijn niet de meest gemakkelijke stukken om schoon te maken in een huis. Steek de stekker van de stofzuiger in het stopcontact en zuig de radiator (en) met het uiteinde van de stofzuigerslang schoon, totdat hij min of meer stofvrij is. Ben je in het gelukkige bezit van een stofzuigermon waarmee je het deurtje van je droger kunt uitzuigen of plinten kunt schoonmaken?


Leg een vochtige handdoek onder de radiator. Ronddwarrelend stof blijft hier aan kleven.

Gebruik een speciale radiatorborstel om het stof tussen de spleten te verwijderen. Geen speciale borstel bij de hand? Je kan ook een stofzuiger of perslucht . De ultieme tip om de stof in je verwarming te laten verdwijnen! Iedereen heeft last van wat stof in huis. Een stofvrije radiator scheelt in uw portemonnee, doordat een schone radiator beter werkt.


Wist je dat er speciale schoonmaakborstels bestaan om radiatoren schoon te maken? Deze zijn smal en lang, zodat je overal gemakkelijk bij kunt.

Ze zijn erg dun en meestal flexibel, zodat in de kleinste gaatjes stof verwijderd kan worden. Het is lastig om het stof te verwijderen tussen de verwarmingselementen. Onze tip daarvoor: een droge stofdoek om een lange, dunnen stok (bijvoorbeeld een pollepel of plumeau) wikkelen! Er is ook nog een mogelijkheid met een combinatie van een föhn en een stofzuiger: bevestig een . Begin met het stofzuigen achter en onder de radiator en gebruik eventueel een kierenzuiger, verwijder zoveel mogelijk stof. Een kierenzuiger met borstel is ideaal om zoveel mogelijk kieren en hoekjes te bereiken.


Eventueel kun je ook een plumeau, luchtspuitbus of föhn gebruiken om zoveel mogelijk stof te verwijderen. Neem een tweede doek of spons die je eerst in water doopt, om de resten van het reinigingsproduct te verwijderen. Droog nadien de radiator met een zachte doek of handdoek.


De beste manier om het stof te verwijderen is door gebruik te maken van een radiatorontstoffer. Deze speciale ontstoffer is lang, smal en buigzaam, waardoor u tussen alle kieren en spleten van de verwarming kunt komen. Bovendien heeft de radiatorontstoffer geen scherpe randen. Om het stof bij de radiatoren te verwijderen zijn speciale hulpstukken te koop bij de huishoudzaken zoals de Blokker.


In plaats van een stofzuigerhulpstuk zijn er ook . Als laatste is er het materiaal van de borstel. De borstel is gemaakt van geitenhaar waardoor het stof allemaal makkelijk verwijderd wordt. Met een radiatorborstel van Megatip.

Wanneer vuil moeilijk te verwijderen is (doordat het bijvoorbeeld vastkleeft) is het belangrijk GEEN schuurmiddelen te gebruiken. Blaas met een föhn het stof uit de spleten en kieren van de radiator , waarbij u aan de onderkant tegelijk een stofzuiger vasthoudt om het stof daarin op te vangen. Het komt niet vaak voor, maar als het gebeurt wil ik er van profiteren : ik voel de behoefte om de stofnesten uit de radiatoren te verwijderen. Nu loop ik tegen het probleem aan dat onze radiatoren met van die nieuwerwetse . Hi, Die vraag had ik een tijdje geleden ook, toen ik de stofplukken tussen de verwarming zag :$.


Maar het is wel goed om het stof te verwijderen denk ik. Ik weet het even niet meer! Mijn nieuwe (huur-)huis heeft oude radiatoren , met van die wafelvormige dunne ijzerhandel ertussen.


Want als het stof plakt, dan zal de radiator wat vettig zijn door bv roken of eten koken en krijg je het droog moeilijk weg. Een nieuwe droge dikke handdoek eronder laten liggen totdat alles weer gedroogd is. Even een echt mutsenvraagje: De laatste tijd liggen er steeds van die dikke stofplokken onder de verwarming waar niet tegenop te stofzuigen valt. Binnenin de radiator zit ook zoveel stof , dat valt er nu natuurlijk uit. Maar: hoe krijg ik dit weg?


Met de stofzuigermond kom ik er niet bij en de swiffer duster redt . Daar kunnen we niet omheen, maar je kunt het stof natuurlijk wel vaak genoeg afnemen zodat je interieur toch fris, schoon en gezond blijft. Stof dwarrelt overal neer. Je radiatoren reinigen is niet moeilijk.


Om te beginnen maak je de radiatoren vrij. Zuig het stof – in de mate van . Maar ja, hoe krijg je die radiatoren dan stofvrij ? Veel mensen proberen dit met vloeibare reinigingsmiddelen. Of ze verwijderen zelfs hele radiatorpanelen om bij het stof te kunnen.


Dit is tijdrovend en zelfs gevaarlijk. Zeker bij elektrische radiotoren. Vloeibare reinigingsmiddelen en stroom gaan niet goed .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts