dinsdag 22 oktober 2019

Hoe voetventiel dichtdraaien

Mijn cv en radiotor staan allebij op zolder ja. Ik begrijp uit jouw antwoord dat ik dus niet dat voetventiel volledig open hoef te draaien. Maar hoe ver kan zoiets open? Voetventiel radiator: Hoe en waarvoor gebruik je het.


Radiator blog radiatoren.

Er bestaat veel onduidelijkheid over het voetventiel van een radiator. Er zijn verschillende types aanwezig waarop we straks terugkomen. Vaak hebben mensen dat sommige radiatoren in hun huis goed werken en andere worden nauwelijks of zeer traag warm.


Dan ligt dit vaak aan het voetventiel. Dag handige klussers Ik wil graag schilderen en daarom moeten de radiators eraf. De verwarmingen hebben voetventielen. Naar welke kant moet ik het voetventiel draaien om te sluiten?


Bij de eerste radiator ging het afkoppelen prima, maar bij de tweede liep het mis.

VB6wlCBMJJs Vergelijkbaar mrt. Geüpload door Gamma België - Belgique Als je gaat schilderen, is het handig als je je radiator even aan de kant kan zetten. Dat is ook niet nodig, want ze staan altijd in dezelfde stand.


Ze zijn goed te herkennen, maar soms gaat het mis. Dan ziet men een aftapper of afsluitdop aan voor een voetventiel. Als iedere radiator eigen afsluitkranen (radiatorknop en voetventiel ) heeft, hoef je de installatie niet af te tappen. Draai zowel de knop als het voetventiel dicht en tap daarna de radiator af. Wil je de rest van de installatie gewoon kunnen gebruiken?


Zorg dan dat je de open leidingen van de verwijderde . Dan zul je zelf eerst aan moeten geven wat voor een voetventiel je bedoel. De meest eenvoudige is een kogelkraan, welke alleen maar open of dicht kan staan, en . Kan ook een luchtbel zijn, in dat geval alle radiatoren dichtdraaien behalve degene die koud blijft. Natuurlijk wel even controleren of de kraan en voetventiel ook open staan. Er komt altijd een moment waarop je moet kiezen tussen het geld dat je verdient en de tijd die je verliest om het te verdienen, tijd is . Bij de retouraansluiting zit een voetventiel ( te zien op tweede foto ), deze kun je dichtzetten.


Het kan nog makkelijker. Eerst de dop eraf draaien en dan met een passende imbus of schroefendraaier deze dicht draaien.

Vervolgens de thermostaatknop volledig dichtdraaien , dus niet toe de vorstaanslag maar . Als die knop is vast gekalkt hoe kan het dat de radiator warm wordt als ik de verwarming spoel via het ventiel (zit aan de andere kant van de radiator) Ik ga het zo wel proberen,natuurlijk. Die zit tussen je radiator en de. Open of dicht draaien Welke kant moet ik ook al weer op draaien? Als de verwarming weer eens aan of uit moet.


Net als met veel dingen is dan een ezelsbruggetje handig. Wel natuurlijk die goed te onthouden is: DROL Dichtdraaien Rechts Opendraaien Links Dit werkt ook met schroevendraaiers . Wanneer je je muren schildert, kan het handig zijn om de radiatoren tijdelijk los te koppelen. Hier lees je hoe je dat precies doet. Uiteraard is het zo dat hoe dikker, hoger en langer een radiator is, hoe meer vermogen deze zal geven.


Wat je dan eerst doet is de radiatorkraan (of thermostaatkraan) en de afsluiter ( voetventiel ) dichtdraaien , zodat je de radiator kan aftappen (leegmaken). Hoe verder je het voetventiel dichtdraait hoe groter de verhouding wordt, maar hoe minder warmte de radiator in die kamer afgeeft. Goed inregelen is niet eenvoudig. Je kunt dit doen met een cv-inregelkit.


Lees onze eerste indruk. Hoi, Ik woon al aantal jaren in een appartement met stadsverwarming met cv. Ik hoor nu getik in de leidingen, dit is meestal lucht in de leidingen. Draai hem niet te ver open want anders ben je te laat met het dichtdraaien van de ventiel waardoor je te veel water zal verliezen. Ik moet ivm het stucen van wanden een aantal radiatoren weghalen.


Moet ik echt bij de laagst gelegen radiator al het water van alle radiatoren aftappen? Moet je de voetventielen van radiatoren erg ver dichtdraaien ? En hoor je ook veel ruis? Dan draait de pomp van de ketel te snel. Kijk in de handleiding van je ketel hoe je de pompsnelheid kunt verlagen. Bij sommige ketels zijn er drie standen.


Bij andere ketels kun je een maximale pompsnelheid instellen. Beste, Een aantal van onze radiatoren zijn blijkbaar voorzien van een insert waarbij er ook een thermostatische kraan opstaat. Nu is er één radiator die altijd warm wordt, ook al staat de thermostatische kraan dicht.


Bij de andere radiator wordt alleen maar de bovenste helft warm. Van deze laatste heb ik de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts