maandag 14 oktober 2019

Luchtvochtigheid in huis te hoog

Wist u dat de luchtvochtigheid in huis een belangrijke rol speelt bij een fijn of juist minder prettig binnenklimaat? Maar wat is de luchtvochtigheid precies? Hoe kunt u de luchtvochtigheid meten?


Wat is de beste luchtvochtigheid ? En wat merkt u als de luchtvochtigheid in huis te laag of juist te hoog is?

Bijna van de Nederlandse woningen heeft te kampen met een te hoge luchtvochtigheid binnen de woning. Enerzijds kan het negatieve gezondheidseffecten tot gevolg hebben, zoals bronchitis, astma of een verhoogde kans op allergie tegen huisstofmijten. Wat nu als de vochtigheidsgraad vaak te laag of juist te hoog is?


Vochtplekken of zwarte schimmelplekken op muren en wanden wijzen op een te hoge vochtigheidsgraad in huis. Tal van factoren die gedurende lange tijd een te hoge luchtvochtigheid in huis kunnen veroorzaken. Dit leidt tot nare geurtjes en een ongezonde leefomgeving.


Een te hoge luchtvochtigheid in de woning.

Zowel de feitelijke temperaturen binnenhuis , als de thermische behaaglijkheid van een woning kunnen een effect hebben op het welbevinden en gezondheid van de bewoners. Hoe problemen met vocht in huis beperken? Alle bronnen van vocht . Een veelvoorkomend probleem dat het woongenot nogal kan verstoren is een te hoge luchtvochtigheid , iets wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Idealiter is de relatieve luchtvochtigheid in huis tussen tot , maar verschillende factoren kunnen ervoor zorgen. Tips om vocht in huis te voorkomen:.


Verders ontstaat te hoge luchtvochtigheid vaak door te zuinig stoken en slechte of helemaal geen isolatie. Het is belangrijk dat de luchtvochtigheid in huis goed zit, want zowel te lage luchtvochtigheid als te hoge luchtvochtigheid in huis hebben een nefaste invloed op de bewoners en de. Een goede luchtvochtigheid op kantoor zorgt bovendien voor een beter werkklimaat waar men beter kan presteren. Daarnaast lopen dieren, planten, meubels, vloeren en instrumenten gevaar bij een verkeerde luchtvochtigheid.


Zowel een te lage als een te hoge luchtvochtigheid in huis kan voor uiteenlopende klachten . Zoals de naam al doet vermoeden staat luchtvochtigheid voor de hoeveelheid vocht die zich in de lucht bevindt. Dit vocht heeft de vorm van waterdamp. Wanneer de luchtvochtigheid in huis te hoog of te laag is kan dit de nodige negatieve effecten met zich meebrengen.


Denk hierbij aan de gezondheid van uzelf, . De luchtvochtigheid in huis kan ook juist te hoog zijn.

Dit kan schimmelvorming met zich meebrengen. Een vochtigingsgraad van ongeveer garandeert . Het wooncomfort dat je in huis ervaart, is voor een groot gedeelte afhankelijk van de vochtigheidsgraad in huis. Lees hier meer over de oorzaken en gevolgen van een slechte luchtvochtigheid. Gevolgen van een te hoge luchtvochtigheid. Een bekend verschijnsel is de muffe lucht die al snel kan ontstaan in vochtige ruimtes en ook de stoffering van meubels . Waardoor kan nu een te hoge luchtvochtigheid ontstaan?


U zal het misschien niet geloven, maar door onze dagelijkse bezigheden in huis zal een gemiddeld gezin ongeveer 1liter vocht per dag produceren: door te koken, door te douchen, door het gebruik van wasmachine en vaatwasser, door het . Voor velen een herkenbaar probleeeen te hoge of een te lage luchtvochtigheid in huis. Sinds wij enkele jaren geleden ons huis hebben laten isoleren kampen wij zelf met een te lage luchtvochtigheid. Vooral als de temperatuur buiten onder het vriespunt daalt en de openhaard binnen volop staat te . Het is dan wel aangenaam warm in huis , maar die verwarming droogt de lucht in je huis uit. Vooral in de winter is de luchtvochtigheid binnenshuis te laag, soms amper procent.


Een geruisloze ventilator verspreidt een microfijne nevel die ontstaat door hoge , frequente, onhoorbare trillingen onder water. Zelf houd ik ervan de verwarming niet hoog te hebben, nooit graden, zo mogelijk raampjes open te hebben. Ramen beslaan niet, tenzij.


Bij mij in huis is de luchtvochtigheid nu en ik probeer wel om die zo laag mogelijk te krijgen maar accepteer ook dat het niet altijd lukt. Bij mij thuis is deze vergelijkbaar. In de zomer als het warm . Als ik veel stook dan wordt hij wat lager inderdaad. Ik zou er vooral op letten dat je voldoende ventilatie hebt (COmeten?) en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts