donderdag 24 oktober 2019

Verbeterd rendement ketel

Spring naar Hoogrendementsketel - De maximale condensatiewarmte van verbrand methaan bedraagt procent. Van een VR- ketel is sprake als ongeveer van de gebruikte energie wordt omgezet in nuttige warmte. Bij een VR- ketel gaat de warmte van de verbrandingsgassen verloren.


Vanzelfsprekend is hoog rendement (hr) zuiniger dan verbeterd rendement (vr). Toch zijn er situaties waarbij een vr- ketel een betere investering is.

Een VR- ketel heeft een lager rendement dan . Hoe geschikt is uw huis om een hr- ketel te plaatsen? Soms wegen eventuele verbouwingskosten niet op tegen de winst van een hr- ketel. Dan is de thermoCOMPACT een . Als minimaal van de energie wordt omgezet in nuttige warmte, spreken we van “ Verbeterd Rendement ” (VR), vanaf is er sprake van “Hoog Rendement ” (HR).


Deze extra opbrengst in de HR- ketel , waarvan de Turbo van Nefit de eerste was, wordt gerealiseerd door met de warmte van de . In het geval dat het niet lukt om een HR- ketel te installeren dan kan een VR- combiketel een goed alternatief bieden.

Als er minimaal van de energie wordt omgezet in nuttige warmte, dan kunnen we spreken Verbeterd Rendement (VR). De CV hal heeft VR- combiketels van de merken . Vandaag de dag beschikt vrijwel iedereen over een centrale verwarming in huis. Een CV- ketel verspreidt met een netwerk van buizen de warmte door je woning.


Bij huishoudelijke apparaten heb je vaak de keuze tussen verschillende toepassingen en producten, en bij CV- ketels is het niet anders. Hieronder lees je welke . Een hoogrendementsketel (HR), de naam zegt het al, heeft een hoger rendement dan de traditionelere ketels. Een verbeterd rendements (VR) ketel zal gemiddeld van zijn energie omzetten in nuttige warmte. Nuttige warmte is de warmte die wordt afgestaan in ruimtes die bewoond zijn.


De HR- ketel zet meer dan . Een vr- ketel is een cv- ketel die zorgt voor de verwarming en warm water voor uw woning. Vr staat voor verbeterd rendement , wat betekent dat ongeveer tot van de energie wordt omgezet in warmte. Ketels met energielabel C vallen buiten de boot en zijn vanaf dat moment verboden.


Met label C betekent dit dat vanaf september het doek valt voor de VR- ketel. Deze zogenaamde ketels met verbeterd rendement zijn volgens de Europese regels niet zuinig genoeg. Vanaf dat moment verdwijnen de .

Bij HR-techniek worden de verbrandingsgassen uit de cv- ketel slim hergebruikt. Het water voor de verwarming van je huis, wordt er mee voorverwarmd. Door deze vinding kunnen HR cv- ketels een rendement halen van meer dan 1. Daarmee zijn ze dan al zuiniger dan de Verbeterd Rendement. Wegens verbouwing aangeboden : prima werkende cv- ketel , vr verbeterd rendement , kan toegepast in situaties met een hoog rookafvoerkanaal. Wegens verbouwing en overgaan naar hr aangeboden: prima werkende vr verbeterd rendement cv ketel vlak voor afkoppelen een filmpje gemaakt waarop de prima werking te zien is.


In dit vermogensbereik is een retourtemperatuurverhoging overbodig, dat bespaart montagetijd en extra kosten. In het gehele vermogensbereik (vanaf kW) heeft de drietreksketel een milieuvriendelijke verbranding met weinig . Dat betekent dat een groot deel van de warmte () verloren gaat. Zonde van de energiekosten en slecht voor het milieu.


Daarom geldt vanaf september van dit jaar een productieverbod op VR ketels . Bovendien was ook de verwarmingsketel aanzienlijk verbeter wat resulteerde in de introductie van eerst verbeterd rendement (VR)- ketels en later van hoogrendement (HR)- ketels en combiketels. Deze nieuwe apparaten waren veel efficiënter dan de oude kachels en ketels. De enige mogelijkheid om een groter . De keuze voor de juiste CV- ketel. Daarnaast bespaar je met een nieuwe CV- ketel veel op de energiekosten en stijgt je woningwaarde. Hoog rendement CV- ketel Voordelen Verbeterd rendement.


Spring naar Verbeterd Rendement (VR) ketel - Wordt minimaal van de verstookte warmte overgedragen op het water, dan mag men spreke van een zogenaamde VR ketel. CV ketels van het VR-type maken gebruik van een zogenaamde modulerende regeling, waarbij de hoeveelheid gas die naar de . Een CR- combiketel is een (ouder type) verwarmingsketel waarmee ook warmwater gemaakt wordt. CR staat voor Conventioneel Rendement.


CR- ketel is slechter dan dat van een VR- of HR- ketel. Dat wil zeggen dat tot van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts