woensdag 30 oktober 2019

Radiator aansluiten op bestaande leiding

Plaats zelf een nieuwe radiator aan de hand van onze handige Praxis instructievideo. Indien je een nieuw type radiator plaatst is de kans groot dat de aansluitingen van de af- en toevoer op een andere plaats zitten. Je dient hiervoor de leidingen te verlengen tot het juiste punt.


Hiervoor gebruik je de radiatorbuis , buizensnijder en radiatorfittingen. Het maken van een verbinding tussen de buizen met een . Maar het is ook heel belangrijk om goed na te gaan welke leiding je aanvoer is en welke de afvoer is.

Helaas blijkt in praktijk dat dit weleens wordt vergeten, waardoor je de afvoerleiding op de aanvoer van de radiator aansluit en de aanvoerleiding juist op de afvoer (retour) van de radiator aansluit. Hoe moet ik een extra verwarmingsradiator toevoegen aan een. CV installatie leeg laten lopen, radiatorleidingen aansluiten , controleren op lekkage, cv-systeem opnieuw afvullen, alle radiators ontluchten, systeem op druk. Tot slot kun je je Vascoradiatoren ook installeren met een eenpuntsaansluiting. Je kunt een eenpuntsaansluiting combineren met een . Gedetailleerde omschrijving: In verband met het realiseren van een extra kamer op de tweede verdieping is er een radiator geplaatst.


Op de tweede verdieping is dit alleen een nieuwe aansluiting. Maar op de eerste verdieping zal een aansluiting. Kunnen er op bestaande leidingen voor convectors eenvoudig radiatoren aangesloten worden?

Radiator is al aanwezig. Zijn dit eigenlijk dezelfde. Ik weet niet op welke verdieping je zit maar het is wel aangeraden een directe aansluiting te hebben met de buitenlucht dus waar je dit kan hangen valt in jouw geval nog te bezien. Lees alle informatie over het aansluiten van een radiator en het ontluchten van uw cv-installatie op deze pagina. Een radiator vervangen vraagt om.


Het grote voordeel van aansluiten met een flexibele slang is de mogelijkheid om bestaande leidingen te kunnen laten zitten. Ben je net verhuisd en wil je een design radiator aansluiten in plaats van de bestaande paneelradiator , of heb je je huis net verbouwd waardoor de ruimte een stuk groter is geworden? Maak nu de leidingen op maat, zorg ervoor dat je de kortste weg naar de radiator neemt met zo min mogelijk bochten. Ik wil graag radiatoren plaatsen en aansluiten aan bestaande leidingen.


Twee gaten in een muur boren, en ongeveer meter leiding. De radiator hangt al (vroeger gebruikt). Onze klant uit Woudenberg . Het aansluiten van een radiator op de bestaande leidingen , let op: dit zijn viega pexfit leidingen , hier moet een perskoppeling komen.


Tevens nakijken van een andere radiator , deze wordt half warm. Deze radiator zelf hangt al. Indien dit niet gerepareerd kan worden moet deze eventueel worden vervangen. Bij het monteren van de retourleiding doet u het volgende.


Wikkelt u eerst het uiteinde dat in de radiator komt in met teflon tape voor een waterdichte afsluiting.

Als de tape erop zit, kunt u dit ventiel aansluiten op de radiator. Schuif over de cv- buis de moer en dan de knelring en steek de cv- leiding in het retourventiel. Op iedere verdieping van uw woning moet een hoofdaanvoer- en hoofdafvoerleiding aanwezig zijn die direct naar de cv-ketel gaat. Hiermee wordt het water naar de radiatoren gebracht. De cv- leiding (aftakkingen) naar de radiatoren heeft een diameter van . Als de CV installatie moet worden uitgebreid met één of meer radiatoren dient er rekening gehouden te worden met de capa- citeit van de radiatoren.


Het is mogelijk om op het bestaande leidingnet een aftakking te maken voor het aansluiten van de nieuwe radiator. Werkzaamheden die verricht moeten worden voor het aansluiten van een nieuwe radiator : de CV-installatie laten leeglopen, oude radiator (en) verwijderen en afvoeren, nieuwe radiator (en) plaatsen, aansluiten met leidingen in het zicht vanaf bestaande aansluitpunten, opnieuw vullen van de CV-installatie, ontluchten van . Het veelzijdig aanbod radiatoraansluitcomponenten van Uponor omvat daarom alles wat nodig is voor het betrouwbare en snel koppelen van de verwarmingsbron tot radiator. We bieden een complete productserie voor alle radiatoraansluitvarianten - van traditioneel leidingsysteem met thermostaatkleppen tot het moderne .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts