woensdag 2 oktober 2019

Stucwerk achter houtkachel

Het is geen straalkachel maar een convectiekachel , maar evengoed wordt het bovenaan goed heet, omdat daar de aansluiting zit van het rookkanaal, daar vlak achter is de muur dan ook vrijwel niet aan te raken als de kachel goed brandt. Het stucwerk heeft een jaar kunnen drogen voor de houtkachel. Mijn vragen: -is glasvezelbehang met muurverf bestand tegen hitte van de kachel ? Overal waar ik houtkachels weet staan zitten er tegels achter tegen de muur.


Is inderdaad beter om er wel een wandje achter te maken, muurafwerking kan hier gewoon heel slecht tegen. Ik vermoed dat bij TS de complete stuclaag is losgelaten, die is inderdaad niet altijd bestand tegen brand.

Staat de kachel misschien te dicht bij de muur? Als dat zo is hoe kunnen we deze hitteplekken dan voorkomen? Moeten we iets achter de kachel tegen de muur bevestigen? Of moeten we de kachel verder van de muur plaatsen?


Zo ja, hoe dan en vermindert dit niet de trekkracht van de . De reden is waarschijnlijk de afgestraalde warmte van de kachel. Aangezien het pleisterwerk warmte opneemt, zal dit door uitzetting loskomen van het metselwerk. Dit euvel komt nogal vaak voor, en kan slechts moeilijk voorkomen worden.

Beter is om achter de kachel een gipskartonnen plaat te voorzien. Hallo, ons stukwerk rond de kachel laat los. Nu zijn er hier nogal wat leemspecialisten. Ik dacht laat ik eens kijken of die iets weten.


Zo dat iets kunnen zijn dat dat blijft zitten? De ondergrond is fermacelplaat. Zoals op de foto te zien is laat de stuclaag van rotband los. Deze laag heeft het dan ook niet . Weet iemand hoe je dit kan vermijden? Valse muur maken- kachel verder zetten ? Dus enkel losgekomen aan muur waar . Schouw achter houtkachel netjes maken: tegelen of stucen.


Type klus: Stucwerk repareren. Materiaal verzorgd door: In overleg met de vakman. Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . De wanden en de omgeving van de kachel krijgen veel warmte te verduren.


Daarom is het noodzakelijk dat deze hittebestendig en liefst brandwerend is. Het is ontzettend belangrijk dat er geen brandbare materialen in de directe omgeving van de kachel aanwezig zijn.

Denk aan de muur maar ook . Wilt u onderhoud uitvoeren aan uw kachel zorg er dan voor dat deze tenminste uur daarvoor buiten gebruik is. Buitenzijde van de kachel kunt u eenvoudig afnemen met een zachte . Maak voordat u de eerste keer gaat stoken de ruiten schoon zodat eventueel achtergebleven walsvetten van de fabriek verwijderd worden (deze branden anders nl. in). Ontdek en bewaar ideeën over Kachel hout muur op Pinterest. Meer ideeën over Houtkachels , Houtkachel haard en Houtkachels. Echter, iedere ondergrond heeft weer een andere voorbehandeling nodig afhankelijk van de (staat van de) ondergrond (gipsplaten, houtvezelplaten, OSB of OGB platen, behang, geverfde steens muur etc.).


En daarnaast is het ook goed te weten waar het stucwerk komt, in de badkamer of douche, achter een houtkachel , . Als eerste het stucwerk maar eens voorboren. Ben al even aan het rondkijken en heb o. Afgelopen jaar hebben wij onze boerderij verbouwd en zijn we gaan wonen in de voormalige schuur. We hebben na een lange zoektocht gekozen voor een Ortner accumulatiekachel.


Nu we de eerste winter zo goed als achter de rug hebben kunnen . De Droogspecialist doet dat met een bouwdroger die eventueel in combinatie met een ventilator gebruikt wordt. Dit zorgt voor een snellere luchtstroming, waardoor het stucwerk sneller droogt. De muur wil ik eerst voorzien van een calconplaat (hittebestendig) en dan behangen.


Standaard gietijzeren houtkachel hebben als nadeel dat er nogal veel warmte via de achterzijde wordt uitgestraald. Dankzij de 3-dubbele achterschermplaat is dit bij de Thorpe serie verleden tijd. Hierdoor is de kachel nog dichter tegen de achterwand te plaatsen, zonder dat er schade ontstaat aan stucwerk of achterwand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts