Zij gebruiken het vlees van Pure Graze Hereford runderen uit Overijssel. De zijlende die ik heb gebruikt is afkomstig van Slagerij De Feijter in Hengelo. Laat het vlees in de zak minimaal uur op kamertemperatuur marineren of leg het vlees een paar dagen in de marinade in de koelkast. Breng het vlees op kamertemperatuur en haal het uit de marinade.
Leg het een uur in een voorverwarmde oven van graden. Rooster er per persoon een rode puntpaprika bij, samen met een bulghursalade en wat Turks brood .
Amerikanen noemen het top sirloin roast. Vroeger werd het in de slagerij ook wel “imitatie” ossenhaas genoemd. Het heeft net wat meer smaak dan de ossenhaas. Deze heerlijke runderzijlende leveren wij aan stuk. Een prachtig stuk om in zijn geheel te bereiden op de BBQ.
Een steak van dit mooie stuk is ook erg lekker, . Voor mij had het inderdaad ook iets meer rose gemogen, maar ik had het niet afgeslagen hoor. Weer of geen weer heel vaak BBQweer. Maak aan de bovenkant van het vlees een aantal kleine insnijdingen en vul deze met wat peper, een snufje zout en een half teentje knoflook.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 4 WSM 47. Vervolgens bestooi je het hele stuk met zout en peper. Leg het stuk op het rooster en gril het rondom mooi aan. Leg het vlees daarna aan de zijkant van de hete kolen en . De lekkerste dikke lende en zijlende voor op de barbecue koopt u bij Meerdanvlees. Een lendebiefstuk, optimaal gegrild op de barbecue en vervolgens afgemaakt met een knoflook-botersaus.
Een uitermate simpel recept dat smelt in de mond. Zijlende van de barbecue - Vereniging van Keurslagers. Runderzijlende en witte asperges, gegrild op de barbecue en geserveerd met dragonboter en zoete. Wij zijn ons nieuwe huisje aan het verbouwen en op zaterdag krijgt de familie als dank een lekkere maaltijd.
Nu heb ik een gerecht gemaakt wat ik eerder maakte bij Steaked Out around the Fire. Een zijlende Santa Maria Style klaargemaakt. Wie van lekkere en malse biefstukken houdt, zal hier ongetwijfeld goed van kunnen genieten. Smaak en vakmanschap zijn de uitgangspunten van Bollensteak. Wie van biefstuk houdt, zal zeker genieten van het vlees van de zijlende.
Een mooi stuk rundvlees dat maar een paar minuten nodig heeft. Hierdoor is het vlees mals en weinig . Dit stukje vlees komt uit de dikke lende van het rund. Door de fijne vleesdraad is dit na de ossenhaas het meest malse stukje biefstuk dat er is.
Een stukje weegt maximaal 8gram en is ook erg lekker om in zijn geheel te bakken. Een garing van ongeveer minuten is dan genoeg. Een biefstuk gesneden van de zijlende heet een rumpsteak en van de flank heet deze een flank steak.
Het is in Nederland vrij onbeken omdat het stuk flank van onze Hollandse melkkoe vaak niet echt lekker wordt gevonden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.