vrijdag 1 maart 2019

Mist voorspelling

De mispagina toont satellietbeelden gecombineerd met waarnemingen van mist op de grond. New York City, New York. Los Angeles, Californië. Temp (°F), 60°, 58°, 56°, 53°, 51°, 49°, 48°, 46°.


Wind (mph), NW, NW, NW, NW, NW, NNW, NNW, NNW.

Waar is er mist of nevel? Bekijk het actuele zicht in Nederland. Elke minuten vernieuwd. Weerplaza toont de metingen van alle KNMI weerstations, maar ook die van de Luchtmacht, Marine en enkele andere bronnen. Overwegend bewolkt, vanavond vanuit het westen regen.


In de loop van de middag wordt de bewolking dikker en vanavond breidt een gebied met (mot)regen zich van het westen uit over het land uit. De verschillende kleurcodes bij waarschuwingen voor mist : terug naar overzichtskaart. Er is geen tot weinig kans op verspreide mist met zicht lager dan 5m.

Lokale mist met zicht lager dan 5m is wel mogelijk. Op grotere schaal is het zicht minder dan 5m , maar lokaal kan het zicht minder dan 2m . Het weer in België, voorspellingen voor vandaag morgen en tot dagen voor de Kust, Centrum, Kempen, Ardennen en Gaume. Nee, geen mist verwacht. Ook de app WeatherPro, een must voor elke natuurfotograaf, laat je toe het dauwpunt op te zoeken.


Hou hierbij echter wel nog rekening met één ander belangrijk aspect: wind. Mistradar stuurt je een melding bij kans op mist. Een must voor elke natuurfotograaf!


De ideale omstandigheden voor mist en tips voor het fotograferen bij mist ontdek je hier. Een gebied met lichte regen en motregen breidt zich over het land uit. De regen trekt vannacht naar Duitsland weg.


Daarbij is het grijs en valt af en toe motregen. Het is zacht met minima van 7-graden. Daarna wordt het wat kouder met 5-6 . Natuurfotografie is veel meer dan over het juiste materiaal beschikken en dat goed weten te gebruiken.


Een goede natuurfotograaf kan het weer perfect inschatten, heeft kennis van zon- en maanstanden, kan mist voorspellen en weet de mooiste plekjes meteen te vinden. Dat lijkt misschien niet eenvoudig, maar .

Dan is het handig om te weten hoe je zelf een weersvoorspelling kunt doen. Maar ook slecht weer is natuurlijk te voorspellen. Voor meteorologen is mist één van de meest lastige verschijnselen om goed in te kunnen schatten. Koelt het net niet voldoende af, blijft er te veel wind staan of . Iedereen heeft het ooit al eens gehad. Dichte mist is dan een feit.


Mist bestaat in enkele vormen die we hieronder bespreken. We spreken van nevel wanneer het zicht meer dan km bedraagt. Die paraplu is een restant van zijn eerste studiejaren in Delft, waar toen iedereen met een paraplu liep, ter herinnering aan de paraplu van Chamberlain die, na overleg met Hitler, vrede voor onze eeuw had voorspeld.


Michiel had het rotding niet in een hoek gegooi toen de voorspelling waardeloos bleek en de bui toch. Turnster Sanne Wevers behaalde goud tijdens de Olympische Spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts