vrijdag 15 maart 2019

Slimme meter gas

Liander plaatst deze digitale meter. Bekijk de interactieve video hieronder over de slimme meter. De slimme meter stuurt automatisch en veilig uw meterstanden door naar uw energieleverancier. Zo krijgt u inzicht in uw energieverbruik.


Voor de factuur gebaseerd op het werkelijke verbruik of voor een webapplicatie worden de gegevens via de slimme meter verzonden naar de netbeheerder.

In de handleiding van uw slimme meter staat beschreven hoe u de meter kunt aflezen. Daarmee zijn we beter voorbereid op de toekomst, waarin vraag en aanbod van energie razendsnel veranderen. Een slimme meter is een nieuw type gas - en elektriciteitsmeter. Dat komt door technische ontwikkelingen. Het is niets meer dan een digitale energiemeter die bijhoudt hoeveel stroom en gas je verbruikt en die de meterstanden automatisch naar je energieleverancier stuurt.


Als ik je reacties lees, dan heb je dus kennelijk slimme meters gekregen. Maar zelf je energieverbruik monitoren of energie besparen .

De gasstanden lees je uit door op het rode of zwarte knopje te drukken. Buiten het in gebruik nemen van een slimme energiemeter kun je ook gratis gebruikmaken van onze slimme meter diensten die je extra voordelen bieden! Je betaalt dan eenmalig € 6- (exclusief btw) voor de complete meetinrichting (elektriciteits- en gasmeter ). Techniek achter uitlezen slimme meter.


Als uw gasmeter via een kabeltje of draadloos gekoppeld is aan de elektriciteitsmeter, stuurt de . Ook als u verhuist of een andere energieleverancier neemt lezen we nog een keer de slimme meter uit. Op dit moment hebben we propaangas voor onze CV. We zijn bezig een aansluiting te realiseren op het aardgasnet.


Nu vroeg ik mij af of een dergelijke gasmeter ook gekoppeld wordt aan de slimme electriciteit meter. Wilt u niet wachten op de grootschalige uitrol en eerder een slimme meter , dan kunt u bij uw netwerkbeheerder een zogenaamde prioriteitsaanvraag indienen. Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden: € 7voor het plaatsen van een slimme elektriciteits- en gasmeter of € 6voor de plaatsing van alleen een slimme . U kunt hier nagaan of u een gasmeter heeft die vervangen dient te worden. Het kan ook voorkomen dat de slimme gasmeter niet volledig is geactiveer waardoor deze nog niet is gekoppeld aan de slimme elektriciteitsm.


Controleer of de meter in uw pand tot deze productieserie behoort. De meters zijn nog steeds veilig en betrouwbaar.

Hier vindt u alle handleidingen van de slimme elektriciteits- en gasmeters. Het verschil met de huidige meter is dat de nieuwe meter de meterstanden automatisch door kan geven. Daarnaast biedt de slimme meter de.


Schroefdraad Het probleem met deze types slimme gasmeters is een te kort aangesneden schroefdraad op de gasmeter. Volgens hoogleraar Ben Ale kan hierdoor gas lekken. Nederland geplaatst met een defect. Is dat bij jou nog niet gebeur dan zal dat niet lang meer duren.


Die slimme meter houdt je verbruik digitaal bij en kan dat via een ingebouwde . Inzicht in energiedata verhoogt het bewustzijn van het verbruik van elektriciteit en gas en mogelijke onnodige verspilling daarvan. Dit risico wordt nog groter als de koppeling te hard is aangedraaid. Maw: bij het uitlezen van de slimme meter , zie ik al dagen dezelfde tellerstand van de gasmeter.


De gasmeter zélf meet wel correct, maar geeft dus geen updates meer door aan de Iskra slimme meter. Moghe allen, Ik heb al sinds de jaarwisseling geen updates meer van de gasmeter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts