vrijdag 22 maart 2019

Wanneer naald vervangen platenspeler

Dus bijvoorbeeld Ortofon FHoe weet ik of mijn naald vervangen moet worden en hoe lang gaat een naald mee? Dan is er mogelijk ook al schade toegebracht aan de platen. Een naald kan onder een microscoop bekeken worden en het signaal dat . Het element zet de trillingen om.


Als een plaat hoorbaar vervormt, dan kun je er vanuit gaan dat of de naald versleten is, of de plaat grijs gedraaid.

In principe heeft de snijbieitel de bodem gemaakt maar wanneer je genoeg kontakt met de wanden hebt en het naaldprofiel smal genoeg is hoeft er niets verloren te gaan op geluidsgebied . Sony met een platenspeler maar de naald is versleten nu heb ik wel een goeie naald gezien maar kan deze er ook op? Ik heb net een nieuwe naald voor mijn platenspeler gekocht, maar ik weet niet hoe ik deze moet vervangen. Het staat niet in de gebruiksaanwijzing en. Het voordeel van MM -elementen is dat je meestal gewoon een nieuwe naald (stylus) kunt kopen, maar bij MC moet het hele element worden vervangen.


Dat varieert namelijk van merk tot merk. Een voor beginners belangrijker verschil is dat je de naald van een MD- of MM- element zelf kunt vervangen , voor de meeste elementen zijn losse naalden te kopen. De naald van een MC-element kun je niet zelf vervangen , dat is een duur en gespecialiseerd klusje.

Ik heb ook wel gelezen dat die ortofon naalden ruis en tikjes wat versterkt weergeven. Als je daarbij optelt dat je vanaf een . Dan zou het dus een combinatie kunnen zijn van slechte phonotrap en naald welke niet overeenkomt met mijn gewenste klankbeeld. De waarheid zal er wel ergens tussen in zitten (want ja, Ortofon wil natuurlijk graag verkopen ;- ) Feit is wel dat veel naalden (helaas) pas TE laat vervangen worden. De naald -tips voor dit soort platenspeler naalden worden gemaakt uit diamant- poeder (residue bij het diamant slijpen) en overig verpulverd diamant restmateriaal dat samen met een speciale compound in het juiste model naald - tip wordt geperst.


Diamantnaaldjes voor eenvoudige kristal en keramische elementjes zijn . Howel heel simpel, krijgen wij toch vaak de vraag hoe de naald van een PHILIPS GP-4vervangen. In dit filmpje kunt u zien hoe u de naald van een Audio Technica AT-95E en vergelijkbare types. Misschien is het beter om eerst eens een vervangende naald voor je Stanton te proberen.


Met een ander merk moet je vaak ook de cartridge vervangen en dat kost een heel pak meer. Met merken ben ik niet zo thuis. Online shop voor pickupnaalden, grammofoon naalden , platenspeler naalden , accessoires en elementen, toeren naalden en dj-disco naalden en elementen. Met de komst van de keramische elementen . Ik heb nu een Denon DL 1MC element in mijn Thorens platenspeler zitten.


Maar als de naald versleten is moet ik naald en element vervangen wat is een goed MM alternatief in ongeveer dezelde prijs klasse. De vraag kan niet meer . In deze categorie vallen alle naalden en elementen voor platenspelers binnen ons assortiment.

Platenspeler naalden en elementen kunt u zelf vervangen , of u kunt het laten doen bij een . Spring naar Naald - De oorspronkelijke platenspelers hebben een metalen naald. Deze grammofoons spelen platen af met brede groeven op een snelheid van toeren. De uitslagen van de naald worden mechanisch versterkt en hoorbaar gemaakt.


De naald slijt snel en moet na elke plaatkant worden vervangen. Echte top- platenspelers zijn praktisch allemaal met een MC-element uitgevoerd. De naalden zijn bij MC-elementen vast gemonteerd zodat bij een defect het gehele element moet worden vervangen of door de fabrikant van een nieuwe naaldtip moet worden voorzien.


Om die reden zijn de meeste MC-elementen uitgevoerd . De keuze van het merk platenspeler is een belangrijk facet, maar de keuze van het te gebruiken pick-up element is zeker niet minder belangrijk. Wanneer moet ik een naald vervangen ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts