donderdag 4 juli 2019

Georganiseerd overleg gemeenten

De plaatselijke commissie voor georganiseerd overleg (GO) bestaat uit een vertegenwoordiging van werkgever en werknemers. Het GO bepaalt hoeveel leden die vakorganisatie in de gemeentelijke organisatie moet hebben om zich representatief te kunnen noemen. De commissie voor Georganiseerd Overleg (GO) en de ondernemingsraad (OR) hebben ieder hun eigen werkterrein. Wanneer er sprake is van overlapping kan maar één.


Verder kan de OR een rol vervullen bij regelingen die het sociaal beleid van de gemeente betreffen. Bij voorgenomen besluiten over de organisatie .

Factsheet presentatie Georganiseerd Overleg (GO) bij gemeenten. Medezeggenschap binnen een gemeentelijke organisatie. Overheidsorganisatie, Gemeente Leudal.


Officiële naam regeling, Overlegverordening commissie voor Georganiseerd Overleg. Citeertitel, Overlegverordening commissie voor Georganiseerd Overleg. Vastgesteld door, college van burgemeester en wethouders. Onderwerp, personeel en organisatie.


Er is een commissie voor georganiseerd overleg , die is samengesteld uit een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur en een vertegenwoordiging van de toegelaten organisaties.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam,. Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling- Uitwerkings-overeenkomst (CAR-UWO);. Wel kunnen individuele gemeenten belangrijke ontwikkelingen binnen het LOGA volgen en beïnvloeden. Het CvA bezoekt tal van regionale PO-netwerken en vertegenwoordigers vanuit die netwerken nemen deel aan het Landelijk Overleg Regionale PO-netwerken, het LORN dat door het CvA wordt georganiseerd. Overleg op sectorniveau bij de gemeenten Bij de gemeenten vindt het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden (LOGA) plaats door het College voor.


Gebruik de onderstaande link om het document te downloaden. Regeling Bijzonder Georganiseerd Overleg (BGO) gemeenten De Wolden en Hoogeveen. Volledigheidshalve wordt erop gewezen dat bij verschillende gemeenten het georganiseerd overleg een slapend bestaan leidt.


Dit komt veelal doordat de vakorganisaties niet in staat zijn om voldoende afgevaardigden te leveren. Daarnaast blijkt er weinig noodzaak tot . Politieke besluiten vallen buiten het overleg met de OR. Het gaat daarbij om de vaststelling en de uitvoering van publiekrechtelijke taken van overheidsorganisaties (zoals ministeries en gemeenten ). In het georganiseerd overleg hebben vakbondsleden zitting, meestal bijgestaan door een vakbondsbestuurder.


De afspraken over de taakverdeling tussen het georganiseerd overleg en de ondernemingsraad worden vastgelegd in een convenant. Voor de vertegenwoordiging van bet gemeentebestuur wijzen burgemeester en wethouders uit hun midden een vertegenwoordiger en diens plaatsvervanger aan en doet de raad uit zijn . De wijze waarop de arbeidsvoorwaarden en het HRM-beleid binnen de sector gemeenten tot stand komen,. Van der Stok, De rechtstoestand der gemeente -ambtenaren 413. De selectiecriteria voor de vakbonden die werden toegelaten tot de Centrale Commissies van het Georganiseerd Overleg bepaalden dat alleen Amsterdamse .

De structuur van het georganiseerd overleg Kenmerkend voor het . Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben het georganiseerd overleg met de gemeente Heerhugowaard opgeschort. Reden voor de bonden om het overleg te staken, is het voornemen van de gemeente om vier adv-dagen af te schaffen met een afbouwregeling van drie jaar. De landelijke afspraken over arbeidsvoorwaarden worden bij ons (een gemeente ) aangevuld door afspraken die de bestuurder met het georganiseerd overleg (GO) maakt.


Dat gaat regelmatig ten koste van het instemmingsrecht van de ondernemingsraad. Het instemmingsrecht kent .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts