maandag 15 juli 2019

Taxussnoeisel verkopen

Frank Kleintjes, coördinator inzameling bij Taxussnoeisel. Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. De grondstoffen uit het snoeisel worden gebruikt in kankerremmende medicijnen. Het is mogelijk dat de vraag naar snoeisel voor meerdere seizoenen weg zal blijven. Daarom is de taxussnoeisel -campagne tot nader orde opgeschort.


Kankermedicijn Snoeiafval van taxushagen bevat een grondstof voor een kankermedicijn.

De Taxus Taxi haalt snoeiafval op van de taxus om medicijnen van te . In België wordt oorlog gevoerd over het ophalen van taxussnoeisel. De organisatie Kom op tegen Kanker wil een schadevergoeding van boomkweker. Van Hulle mocht dat afval verkopen aan de farmaceutische industrie.


In taxusafval zit taxol, een bestanddeel dat gebruikt wordt voor de productie van . Hoveniers van Stolk Medicinal Plants in Bergeijk snoeien al jaar taxussen voor de farmacie. Het snoeien kost veel mankracht en uren en het levert maar een paar milligram . Bij zes locaties van Den Ouden in het lan uitgezonderd het hoofdkantoor in Schijndel, staan bakken waar mensen hun snoeisel kunnen ingooien.

De inzamelactie duurt tot en met oktober. In de krant van dinsdag mei meer over de inzamelactie van taxussnoeisel bij Den Ouden, in de editie De . Geachte mevrouw, mijnheer, Dat we met taxus kanker kunnen genezen, weten we ondertussen allemaal. Nog tot eind augustus is taxussnoeisel weer gratis welkom in de containerparken van afvalintercommunale Verko van Dendermonde. Vergroot de Hoop was vaak de inspiratiebron voor vele andere inzamelinitiatieven . Initiatiefnemer Bart Van Hulle zei aan VTM Nieuws dat zijn organisatie ermee stopt, omdat steeds meer bedrijven zich zouden uitgeven als medewerkers van de organisatie. De bedrijven zouden de hagen snoeien, het snoeisel daarna doorverkopen, maar het geld uiteindelijk in eigen zak steken.


Hoeveel het taxussnoeisel precies waard is, wil niemand kwijt, maar het is duidelijk dat er goed geld mee verdiend wordt. Het snoeien, drogen, verhakselen en vervoer kost ons ongeveer euro per kilo. We verwachten alleszins een goeie prijs, want men heeft ons verzekerd dat de vraag ontzettend veel . De Stichting Taxus voor Hoop doet voor het inzamelen van dit taxussnoeisel beroep op particulieren, gemeenten, hoveniers en begraafplaatsen. Op haar beurt verkoopt de Stichting dit taxussnoeisel en voor elke ingezamelde kuub doneert de stichting een bedrag aan een organisatie of instelling die . Stichting Taxus Taxi haalt gratis taxussnoeisel thuis op, zowel bij particulieren, hoveniers, gemeenten als bedrijven.


Van het snoeisel worden kankermedicijnen gemaakt. De stichting biedt kosteloos Taxus Taxi Tassen (big bags) en knipzeilen aan, om het snoeien makkelijker te maken. Het idee was even simpel als geniaal: voor elke kubieke meter taxussnoeisel die een particulier naar het containerpark brengt, betaalt Van Hulle euro aan de gemeente of intercommunale,.


Ik droog en verwerk het snoeisel en verkoop het aan gespecialiseerde bedrijven die de baccatine eruit halen. Consulteer dus zeker ook onze prijslijst.

Er zijn in de regionale en. De firma mag de taxus verkopen aan de farmaceutische industrie, op voorwaarde dat het euro per opgehaalde kubieke meter geeft aan KOTK. Maar die actie gaat dit jaar niet door. Eind april zou zaakvoerder Bart Van Hulle aan KOTK hebben laten weten dat zijn firma niet meer uit de kosten geraakt.


Daarnaast is, om particulieren te bereiken, de verenigingsmarkt aangeboord. Volgens Stolk een prima mogelijkheid om, naast het ophalen van oud papier, het organiseren van rommelmarkten of het aan de deur verkopen van koek, wat geld in te zamelen. Hij betaalt euro per kilo taxussnoeisel. Stichting Vergroot de hoop verkoopt het ingezamelde taxussnoeisel aan een bedrijf dat dit taxussnoeisel behandelt zodat het kan worden gebruikt voor de productie van chemotherapeutica en doneert vervolgens per ingezamelde kubieke meter een bedrag aan een organisatie of instelling die werkt rond kankerpreventie,. Dit jaar zou het tiende jaar op rij zijn dat Limburg.


Er was tot begin deze week wel nog één kandidaat maar ook die haakt af. Er is dus geen enkele afnemer voor het taxussnoeisel gevonden. Een overaanbod aan taxus zorgde er immers voor dat de prijzen . Het gemeentebestuur organiseert tot september een inzamelactie van vers en zuiver taxussnoeisel in het containerpark Hollebeek.


Hiermee wil het de actie Kom op tegen Kanker steunen. In jonge taxusscheuten zit baccatine, een basisgrondstof voor de aanmaak van geneesmiddelen ter bestrijding .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts