maandag 26 november 2018

Circulatiepomp voor warm water

KSB- circulatiepomp voor meer wooncomfort: geniet van warm water uit de leiding, vanaf de eerste druppel - en minimaliseer uw waterverbruik. Temperatuurregeling kan worden gebruikt in plaats van een pomp met vast toerental bij circulatiesystemen voor huishoudelijk warm water. FLOWLIMIT kan worden ingesteld om buitensporig hoge debieten te vermijden, waardoor zowel primaire energie als energie voor de pomp kan worden bespaard. Hallo iedereen, Ik overweeg in mijn nieuwe woning een zonne-boiler te installeren.


Wel is het zo dat ik ook reeds gebruik maak van een circulatiepomp om het warme water naar de badkamer te pompen (afstand nogal groot). Installateur liet me evenwel weten dat de combinatie van circulatiepomp met .

Komen deze maten niet overeen met uw huidige pomp? Bekijk hier de overige varianten van de DAB Evosta serie. De gloednieuwe Evosta CV pomp is een nieuwe innovatie van DAB, ontworpen voor het circuleren van ( warm ) . Tapwaterregelaar voor ringleiding. De tapwaterregelaar zorgt voor een vraaggestuurde circulatiepomp in een ringleiding voor warm tapwater. Dankzij de circulatiepomp is overal in het gebouw direct warm water beschikbaar.


Maar wanneer de circulatiepomp van de warmwatercirculatie permanent draait kost dat veel . Een circulatiepomp is een pomp die ervoor zorgt dat verwarmingssystemen voorzien worden van ( warm ) water. Wanneer zowel radiatoren als een vloerverwarming aanwezig is, zijn er meerdere circulatiepompen.

In het verleden werden cv-installaties zodanig geconstrueerd dat de circulatie van het water door de installatie op natuurlijke wijze kon geschieden. Dit berust op het feit dat warm water lichter is dan koud water, waardoor er bij het opwarmen een circulatie ontstaat. Als dat niet het geval is, probeer dan eens uit of de laagste stand zou volstaan om het warm water tot in alle radiators verdeeld te krijgen. Veelal zal dat lukken en dan is de besparing niet te verwaarlozen: u mag bij benadering rekenen op een vermindering van het verbruik tussen W (in stand 2) en W . Onmiddellijk warm water met nieuwe KSB circulatiepompen.


KSB Belgium stelt zijn nieuwe hoogefficiënte circulatiepompen van de serie Calio- Therm S NC voor. Deze onderhoudsvrije natloper- circulatiepompen zijn ontworpen voor het verpompen van drinkwater in gesloten circuits, zoals men vaak aantreft in . Een centrale verwarming circulatiepomp zorgt ervoor dat het verwarmde water van de verwarmingsketel naar de radiatoren wordt gepompt en omgekeerd. Er is dus een wisselwerking van warm en koud water die ​geregeld wordt door de circulatiepomp. Circulatiepompen worden vooral gebruikt in wisselwerking met een . Eveneens als ik voor de lavabo sta, dan voel ik dat de vloer continu warm is, daar loopt de buis onder voor het water.


Heb eens vergeleken en dit verbruikt veel aardgas. De hele dag heeft die boiler warm water , dat door middel van een circulatiepomp en aangesloten op onze aardgascvketel dus het water . Laten we even het voorbeeld nemen van een bestaande eengezinswoning van 1m² met verdiepingen en een stookruimte in de kelder die voor de nodige verwarming en het benodigde sanitair warm water (SWW) zorgt. Uitgaande van een via de leiding over te . Vanwege de hoge stookkosten heb ik de circulatiepomp uitgezet. Deze zorgt dan voor nieuwe aanvoer van warm water. Tegelijkertijd wordt de gasklep in het gasregelblok van de cv-ketel geopend en het gas ontstoken (door middel van de waakvlam of elektronische ontsteking).


De branders verhitten het water dat door de warmtewisselaar wordt gepompt.

Met een tapwater pompregeling is de circulatiepomp alleen ingeschakeld als warm tapwater wordt gevraagd. Lager stroomverbruik en minder leiding verliezen. De pompen zelf, zijn van het type Wilo Star(hetzelfde als in het filmpje).


Automatische regeling door proportionele druk of constante druk of een handmatig continu regeling. Het heeft een knop met 3 . Eén model met alle geïntegreerde functies, eenvoudige instelling met diode modus Bolvormige rotor voor een geruisloze en betrouwbare werking, kan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts