donderdag 22 november 2018

Cv ketel lekt na bijvullen

Het is namelijk niet perse de leiding die lekt. Na een kwartier steekt u een ontluchtingssleutel in het ontluchtingsventiel van de radiator. Dat kan een indicator zijn van lekkage.


Soms kan men de oplossing eenvoudig opsporen. Het kan echter ook een complex probleem zijn.

U wilt natuurlijk voorkomen dat men kijkt naar de leidingen onder de vloer. Het is van belang dat de specialist eerst de andere . Vanacht om uur kwam mijn erachter dat de cv ketel lekt. Is het nergens nat, gewoon weer bijvullen en zoeken naar een lek(je). Maar na het probleem te hebben uitgelegd zei hij dat het geen kwaad kan en dat het gewoon oderhoud is :S.


CV ketel wekelijks bijvullen. Meer resultaten van forum.

Ik heb een probleem met de cvketel. Toen ik deze gisteren vulde merkte ik dat hierna druppeltjes water ontsnappen bij de vulkraan. Niet direct waar zegmaar de afluitdop erop zit maar waar het stukje is gekoppeld aan de ketel zelf. Heb de afsluiter dichtgedraaid na het vullen dus ik snap het niet. Lekkende kraan bij CV , wat te doen?


Wat ik zou doen : Druk elke week . Cv - ketelprobleekapotte wisselaar? In een slecht onderhouden cv - ketel is het risico van onvolledige verbranding veel groter dan wanneer de ketel wel regelmatig wordt onderhouden. Als de druk te hoog is,. Wanner je vaak de cv - ketel moet bijvullen heb je waarschijnlijk te maken met een lekkage. Hoe kan je ontdekken waar de ketel of verwarming lekt ? Zoals gezeg treedt het ventiel bij de meeste cv installaties in werking bij bar.


De meest voorkomende oorzaak voor het lekken is een kapot expansievat. Dan gebeurt het volgende: De cv ketel warmt het cv water op en het water zet uit. Normaal gesproken vangt het expansievat het uitgezette water op, maar wanneer het . U wilt uw CV - ketel bijvullen en het expansievat ontluchten?

Stappenplan voor het bijvullen van uw Nefit. Na het afkoelen sluit u de vulslang aan op de koudwaterkraan. U tikt met een schroevendraaier op het . Na bijvullen verwarming loopt de meter terug. Tot dat ik ging bijvullen alle verwarmingen open gedaan ,bijgevuld tot bar ontlucht bij alle verwarmingen ( kwam bijna geen lucht uit) Het probleem is sinds hij. Mocht het zo zijn dat je expansievat niet lek is, controleer dan de overstort of deze lekt.


Bij de CV - ketel bevindt zich een waterkraan. Schroef de vulslang op de waterkraan. Houd met uw duim het andere uiteinde van de slang dicht.


Kijk dan uw leidingen, radiatoren en verdeler na op lekkages. Waterdruk dus te laag ( ) , dus bijgevuld en na het automatisch verluchtingsprogramma start die weer op. De ketel is geplaatst begin mei en de eerste weken hebben we die een paar keer moeten bijvullen maar dit zou normaal zijn want de lucht moet eerst uit de . Wij moeten inmiddels dagelijks het systeem bijvullen met liters water. De installateur spreekt van een bizar probleem.


Expansievat is als eerste vernieuw maar bracht geen soelaas. Monteur van de fabrikant heeft de ketel gecheckt, er zit geen lek in de warmtewisselaar. Het lekken van de automatische ontluchter is inmiddels gestopt. Is waarschijnlijk wel wat vuil geweest.


Gebruik de cv - ketel in de tussentijd niet, om meer schade te voorkomen. Moet je de cv-installatie vaak bijvullen met water, maar is het expansievat in orde? Dan zou het aan de automatische ontluchter van de CV - ketel kunnen liggen.


Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een lekkende , tikkende of ruisende radiator. Er kan ook sprake zijn van een lek wanneer de druk van de ketel binnen enkele dagen na het bijvullen opnieuw zakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts