woensdag 15 mei 2019

Doorvoeren brandwerend maken

Gebouwen brandwerend maken. Om een gebouw of ruimte brandwerend te maken , dicht Gerco alle type doorvoeren , sparingen en naden af. Op deze manier krijgt het vuur geen kans zich te verspreiden en wordt de brandveiligheid gewaarborgd.


Ook plaatsen wij brandwerende wanden, deuren en beglazing. Om de brandweerstand van een wand of vloer te garanderen, is van essentieel belang dat alle doorvoeringen die erin aanwezig zijn, correct worden afgedicht.

Als de wand of vloer brandwerend moet zijn, dan geldt dit ook voor de doorvoeringen. Om brandoverslag en branddoorslag te voorkomen moeten buis- en kabeldoorvoeringen brand- en rookdicht afgedicht worden. Hierbij moet het juiste brandwerende systeem worden toegepast. De opschuimende kit dicht de doorvoering van de stalen leiding vlamdicht af. De temperatuurgeleiding gaat natuurlijk gewoon.


Brandwerende doorvoeringen – S. Als de wand brandwerend moet uitgevoerd worden, geldt dit met andere woorden ook voor haar doorvoeringen.

Bij All Fire Security kunnen wij u bijstaan met advies bij uw bouwkundige projecten, zodoende u een correcte doorvoer met behoud van brandweerstand kan voorzien. Het huidige gebrek aan eenduidige . De brand mag binnen de gestelde tijdsduur niet buiten het brandcompartiment treden en verder uitbreiden. Een compartiment wordt begrensd door vloeren en wanden. Deze bouwdelen moeten voldoen aan een bepaalde brandwerendheid en hier maken de aansluitingen, voegen, naden en doorvoeren een belangrijk . Een bouwproject zonder technieken bestaat niet.


Er zullen dus bijna altijd leidingen . Bij een brandwerende doorvoer mag niet teveel hitte van de brandzijde via de leiding naar de andere zijde geleiden. Een sparing of doorvoering is in principe een gat in de muur, meestal gevuld met kabels of leidingen, maar een doorvoering is tevens ook een gat in een brandcompartiment. Doorvoeringen brandwerend maken is een specialisme, maar een onderdeel van een groter geheel, de totale brandpreventie. Om aantoonbaar te maken dat doorvoeren door brandscheidende constructies in bouwwerken voldoen aan de brandveiligheidseisen vanuit de wetgeving. Kwaliteit is van essentieel belang als het gaat om beveiliging en brandveiligheid.


Het niet naar behoren functioneren van producten of systemen betekent onnodig. Omdat metalen leidingen hitte erg goed . Het nieuwe brandwerende schuim Tangit FP 5van fabrikant Henkel maakt doorvoeren brandwerend.

Met de gangbare methode is het brandwerend maken van doorvoeren van kabels en leidingen arbeidsintensief, omdat veelal nog proppen steenwol worden aangebracht die worden . Denk hierbij aan het afdichten van doorvoeren en sparingen in wanden . Het maken van brandwerende afdichtingen en doorvoeringen door onze monteurs is onze specialiteit en een cruciaal onderdeel van totale brandveiligheid. Sika levert uitgebreide oplossingen voor het brandwerend maken van constructies zoals tunnels, zakelijke gebouwen, woongebouwen en staalconstructies. Onze gecertificeerde medewerkers staan iedere dag voor u klaar om kabel-, en leidingdoorvoeren brandwerend dicht te maken.


Zowel het brandwerend afdichten van nieuwe doorvoeren , als het herstellen van bestaande doorvoeren is voor hen geen enkel probleem en is onderdeel van ons werkpakket. Die sparingen moeten uiteraard dezelfde mate van brandwerendheid hebben, maar dat is niet simpel. Het brandwerend maken van doorvoeringen is een specialiteit van Isolatiebedrijf Berger BV.


Wij zorgen ervoor dat jouw installaties voldoen aan de WBDBO-eisen, zodat jij je kunt richten op je eigen werkzaamheden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts