woensdag 22 mei 2019

Koolmonoxidevergiftiging

Koolmonoxide is een kleur- en reukloos giftig gas, dat lichter is dan lucht. Langdurig blootgesteld worden aan koolmonoxide is schadelijk voor uw gezondheid en kan zelfs dodelijk zijn. Het is vooral zo gevaarlijk omdat het niet te ruiken, proeven of zien is.


Daarom wordt het ook wel de stille sluipmoordenaar genoemd. Indien er koolmonoxide in de lucht voorkomt wordt dit in het lichaam opgenomen door de binding die het in de longen aangaat met .

De symptomen van koolmonoxidevergiftiging lijken op griepverschijnselen, waardoor een verkeerde diagnose kan worden gesteld. Reageer dus altijd op een koolmonoxidealarm, ook al merk je niets van de effecten. Bekijk hier tips ter voorkoming. Symptomen koolmonoxidevergiftiging.


Hoofdpijn - Misselijkheid - Benauwdheid - In elkaar zakken - Duizeligheid - Bewustzijn verliezen. Recirculatie van rookgassen Onderzoeksraad voor Veiligheid. De Onderzoeksraad voor Veiligheid wil de installaties veiliger maken door de installateurs niet alleen .

Jaarlijks lopen honderden mensen een koolmonoxidevergiftiging op, wat een dodelijke afloop kan hebben. Hier gaat het echter vaak mis, aangezien je koolmonoxide niet proeft of ruikt. Dokterdokter vertelt je wat . Dan is het belangrijk om signalen van een koolmonoxide vergiftiging te herkennen.


Ook kun je slaperigheid en een verhoogde hartslag ervaren. In ruimten waar de verbrandingsgassen niet . Toch belanden jaarlijks 2personen via spoedeisende hulp in het ziekenhuis,. In dit rapport schrijft de OVV dat jaarlijks vijf tot tien personen overlijden door een koolmonoxidevergiftiging.


Daarnaast leidt koolmonoxidevergiftiging tot bijna tweehonderd ziekenhuisopnamen en enkele honderden behandelingen op een SEH. Hierdoor neemt het lichaam steeds minder zuurstof op. Koolstofmonoxide wordt veel sneller opgenomen in het bloed dan zuurstof. Bij extreme blootstelling aan koolmonoxide raakt men bewusteloos en vermindert de hart- en longfunctie.


De praktijkassistente dacht aan koolmonoxidevergiftiging. In het ergste geval met . Ze adviseerde om de brandweer te bellen en ondertussen naar buiten te gaan. We hadden wel dood kunnen zijn, zegt de jonge vader.

Ambulance en brandweer kwamen ter plaatse. De brandweer ontdekte het mankement aan de afvoer en de . Een knisperend koude winterdag. Strakblauwe hemel, de rijp staat op de bomen, en je gaat een heerlijke, uitgebreide wandeling maken met de hond. Thuisgekomen nestel je jezelf bij je gaskachel, de ketel staat erbovenop voor een kopje thee. Kun je een koolmonoxide vergiftiging voorkomen door een raam open te zetten?


Stel je cv ketel staat op een aparte afgesloten kamer en twee meter van de ketel staat een raam een klein beetje open (zeg cm). Als er dan CO vrijkomt hoe groot is dan de kans dat de CO langs het raam naar buiten gaat,. Door inhalatie van tabaksrook komt er koolmonoxide in het bloe maar meestal niet voldoende om . Binnenland Meer slachtoffers door koolmonoxide van slechte cv-ketels Er vallen steeds meer slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging van verkeerd geïnstalleerde of slecht onderhouden cv- ketels.


Maar ook met een moderne cv-ketel kan het misgaan. In van de vergiftigingsgevallen is die de oorzaak van het probleem, meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid vandaag in een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts