maandag 10 september 2018

Intergas pomp draait niet

Fiesiekus, de intergas kompakt ketels gebruiken de pomp niet voor WW, deze ketel heeft een dubbele wisselaar en kan ook heel goed als HR geiser worden gebruikt. Dat de pomp regelmatig vast zit vind ik vreem heb er zeker stuks draaien en deze klacht komt mij niet bekend voor. O4Z9Vu-kpJI Vergelijkbaar apr. Geüpload door Install TV Onderhoud cv- pomp.


Als de waterpomp niet meer draait , maar de CV-ketel wel verwarmt, dan zal de temperatuur te hoog oplopen. Hierdoor gaat de CV-ketel in de beveiligingsmodus en geeft een storing aan.

Er zijn twee mogelijke oorzaken waardoor de waterpomp niet draait : Er stroomt water door de ketel waardoor kalkvorming . We kregen wel warm water, maar de warmte kwam het apparaat niet uit. Dit bleek dus ook de pomp te zijn, die op gang moest worden gebracht. Na het advies wat we hier gevonden hebben, ging de pomp draaien en was het probleem opgelost! Echt fijn dat dit goede advies terug te . Ik heb een nieuwe Intergas cv ketel geplaatst maar sinds Toon aangesloten is blijft de cv pomp continu draaien dit geeft geen besparing. Toonmodule er in steek gaat de pomp continu draaien en niet meer uit.


Ontlucht ketel en cv installatie. Steek met een schroevendraaier in de gleuf van de as van de pomp en draai de as.

Controleer de bedrading tussen de pomp en de branderautomaat. Te weinig doorstroming in installatie, radiatoren dicht, pompstand te laag. Eerst hebben we nog alles opnieuw moeten vullen en ontluchten, maar zonder gewenst resultaat. De monteur constateerde dat de pomp kapot was, de waaier is gedeeltelijk gesmolten, en heeft er een nieuwe pomp in gezet.


Wat ik niet begrijp is dat de pomp droog kan staan terwijl het . Het toestel is buiten bedrijf, maar staat wel onder elektrische spanning. Op vragen voor warm tapwater of CV-water wordt niet gereageerd. De toestelvorstbeveiliging is wel actief.


Dit houdt in dat de pomp gaat draaien en de wisselaar wordt opgewarmd indien de temperatuur van het daarin aanwezige water te ver daalt. Zo kun je proefondervindelijk een goede nadraaitijd bepalen. De CV- pomp van de Nefit EcomLine HR kon alleen schakelen tussen minuten nadraaien of continu draaien. Continu draaien was ook een optie op mijn Intergas HR 28.


Intergas Kombi Kompakt HRE. Dit is normaliter niet het . Apparaat: Kombi Kompakt HRE. Omschrijving: Temperatuur te hoog. Oorzaak: Temperatuur te hoog. Oplossing: Lucht in installatie, installatie ontluchten.


Pomp draait niet , pompstand te laag of defect.

Of stel een vraag aan een andere bezitter van uw product als u problemen heeft met uw apparaat. De pomp blijft dan uit, maar na uur (wederom zonder enige warmte vraag) gaat de pomp weer lopen en blijft lopen. Dan hoor de de pomp draaien. Om dit tijdstip te wijzigen dient op het gewenste tijdstip de kamerthermostaat even omhoog gezet te worden. Voor de warmwatervoorziening draait de pomp niet.


De warmwatervoorziening heeft . Doordat de pomp niet constant op vol vermogen draait maar precies aanpast aan hetgeen nodig is, wordt het suizen van de centrale verwarming voorkomen. Daarnaast wordt heel wat energie bespaard omdat veel minder vermogen . CV ketel ( Intergas HRE Kombi Kompakt) blijft draaien op stand 1. Daardoor blijft de pomp lopen, net zolang totdat de temperatuur weer onder de graden komt. Hij schakelt niet uit maar blokkeert de brander volgens de beschrijving van Intergas. Bij code gebruik je geen gas alleen stroom voor het rondpompen van het water. Zet de haard niet de gehele zomer uit, doch laat deze ongeveer één keer in de maand een.


Er is ergens een luchtbel in de installatie (zie ontluchten). De elektrische stroom is niet ingeschakeld of de pomp zit vast. De Intergasketel met elektronische inbouwpompschakelaar dient om het C. Bij iedere warmtevraag van de kamerthermostaat wordt de bran- der ontstoken.


De circulatiepomp gaat automatisch bij iedere warmtevraag draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts