vrijdag 21 september 2018

Rookkanaal inspecteren

Kosten inspectie rookkanaal. In ons land kan je op veel manieren je huis warm stoken. Een sfeervollere methode die steeds vaker wordt gekozen is de houtkachel.


Een houtkachel onderscheidt zich van de cv ketel door de brandstof die wordt gebruikt en door de afvoer die gebruikt . Camera- inspectie rookkanalen.

Schoorsteenvegers zijn heel goed in staat uw rookkanalen te inspecteren. De ASPB hanteert daarvoor een modelrapport (zie onder Visuele inspectie ). Alle werkzaamheden die tijdens een visuele inspectie worden uitgevoerd worden gecompleteerd door de inspectie met een . Wij controleren de schoorsteen door middel van een inspectie met camera. Hiermee kunnen wij de conditie van de schoorsteen van binnen vaststellen. Na inspectie volgt een uitgebreid inspectie -rapport.


Op dit filmpje wordt getoond hoe een schoorsteen camera- inspectie in zijn werk gaat.

De onderzoeksgegevens worden gepresenteerd in een overzichtelijk expertise rapport. Met behulp van een speciale camera kunnen onze medewerkers uw rookkanaal inspecteren en. Met meer dan jaar ervaring, hebben wij alle kennis in huis om uw schoorsteen grondig te inspecteren op eventuele schade of verstopping. Een camera- inspectie van uw schoorsteen is nuttig als u twijfels heeft . Een schoorsteenbrand komt helaas nog vaak voor.


De oorzaken zijn achterstallig onderhou foutieve aansluitingen of het stoken met een verkeerde brandstof. Van een schoorsteenbrand heeft het rookkanaal flink te lijden en de schoorsteen is daarna niet meer veilig te gebruiken. Hierdoor kunnen we snel verstoppingen en lekkages ontdekken.


Het voordeel hiervan is dat we zonder hak en breekwerk problemen kunnen ontdekken. Bij de inspectie wordt de . Wij kunnen uw schoorsteen controleren d. Deze controle wordt uitgevoerd met een 3graden draaiende camera. Na afloop ontvangt u een rapportage van deze schoorsteen inspectie.


Mocht blijken dat het kanaal niet geschikt is dan kunnen wij een RVS rookkanaal plaatsen, zodat u weer veilig . Voorkom grote problemen en laat uw schoorsteen of ventilatiekanaal op tijd door een vakman inspecteren.

Heeft u een bestaande woning gekocht. Het is aan te raden om uw schoorsteen tijdig aan binnen- en buitenzijde te laten inspecteren om onaangename verrassingen te voorkomen. De ASPB heeft, gebaseerd op praktijkervaringen, een modelrapport ontworpen voor de inspectie van rookkanalen voor een open haard en houtkachel. Tijdens de visuele inspectie in de woning wordt een groot aantal aspecten zorgvuldig in kaart . Wij willen in ons huis een houtkachel plaatsen, er zit een rookkanaal.


Het rookkanaal is al langere tijd niet gebruikt dus deze moet gecontroleerd worden. Er was een gaskachel op aangesloten. Dankzij een geavanceerd camera systeem kunnen wij de binnenkant van bijvoorbeeld uw schoorsteen- of ventilatiekanaal bekijken.


Met deze techniek is het mogelijk zonder hak- en breekwerk knelpunten, verstoppingen, asbest, enz. Ook is het mogelijk dat de opbouw van . Door middel van de nieuwste techniek van camerasystemen kan ik de binnenkant van uw schoorsteen- of ventilatiekanaal, lasnaden en pijpleidingen grondig nakijken. Door middel van een videocamera met 3roterende camerakop wordt de inwendige conditie van het rookkanaal beoordeeld en worden problemen snel geconstateerd. Indien wij een probleem als scheurvorming, slechte voegen, knelpunten of verstoppingen in uw rookkanaal waarnemen, dan zal . Het is van belang om te weten hoe goed de conditie van uw rookkanaal is. Om uw rookkanaal zorgvuldig in kaart te brengen is inspectie van een deskundige nodig.


Door deze manier van inspectie krijgt u een goed beeld van uw . Ik woon in een portiekwoning op de begane grond. Met boven mij nog appartementen. Als ik mijn houtkachel stook komt er rook bij mijn bovenburen op de eerste verdieping in de huiskamer terecht. Nu heb ik een camera inspectie in mijn rookkanaal laten uitvoeren en daaruit blijkt dat er een nieuwe pijp .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts