donderdag 27 september 2018

Naald platenspeler controleren

Online shop voor Naald controle microscoop platenspeler accessoires. Ik ben het met Ronald eens dat de naald er uit ziet als een van de goedkope soort. Meer resultaten van forum. Hoe weet je of een naald versleten is ? Als een plaat hoorbaar vervormt, dan kun je er vanuit gaan dat of de naald versleten is, of de plaat grijs gedraaid.


Voorzichtig testen met een goede LP.

Een versleten naald kan een plaat beschadigen, maar dan moet deze wel heel ver heen zijn. Hoe kan je een naald controleren? Vraagje, kun je met een vergrootglas of iets dergelijks controleren of een naald nog goed is? Ik had op mijn vorige werk een naaldenmicroscoop en dat was wel erg gaaf.


Laat ik het erop houden dat een goede platenspeler , op de juiste wijze neergezet en afgestel erg goed kan klinken. Bovendien heeft het opzetten van een plaat, het schoonmaken van de naald en het borstelen van de plaat, een bepaalde ( nostalgische) magie die digitale media niet hebben. Het is een lastig te begrijpen variabele, waarover nogal uiteenlopende meningen en adviezen rondwaren.


Ik zal proberen inzicht te geven in deze lastige parameter. Als je goed kijkt naar een platenspeler toonarm en het gemonteerde element, zie je dat de hoek tussen naald , toonarm lager en centrum van .

Mede daarom is het verstandig om de naald of het element (in het geval van een Moving Coil aftaster) bij een specialist te laten controleren. Copyright Kilian Bakker. Voor ons gebruik ( stuk ruiger dan normaal afspelen) mag je dat met een gerust hart halveren. In de praktijk is het het veiligst om keer per jaar je naalden te laten controleren (je kunt met een kleine microscoop zien hoe het met de slijtage is) en . Aansluiten platenspeler op buizenradio.


Arm herkent formaat plaat niet. Kristal elementen bewaren. Motor komt pas na min. Een onjuiste draaisnelheid van een platenspeler kan resulteren in een vervormd gelui zonde!


Daar moet wel bij gezegd worden dat met de toenmalige ronde naaldvormen de instelling van een element een stuk minder kritisch was dan met de huidige . Het kan ook betekenen dat de dwarsdrukcompensatie verkeerd is ingesteld. Je kunt een spiegel gebruiken om te controleren of de naald in de juiste hoek op de plaat staat. Leg de spiegel op het draaiplateau en laat de naald op de spiegel zakken. Als je nu van de voorkant kijkt, kun je zien of het spiegelbeeld van de naald.


Handig vergrootglas met led verlichting om je naald te controleren op vuil, beschadiging en slijtage. Platenspelers en Pick-ups. Bijna nergens meer nieuw leverbaar. De afgelopen jaren zagen we een snelle opkomst van de Crosley- platenspeler.


Van dwarskrachtcompensatie – nodig om een naald keurig recht in de groef te houden – hebben ze aan de lopende band in China nog nooit gehoord.

Het verdient dan ook aanbeveling om jaarlijks de naald door een ervaren audiodealer te laten controleren. Het is daarnaast van belang dat een platenspeler goed afgesteld wordt. Bekijk onze test platenspelers. We hebben platenspelers getest, van koffergrammofoon tot klassieke platenspeler. Een goed klinkende platenspeler hoeft niet duur te zijn.


Laat hem controleren als je twijfelt over de kwaliteit van de naald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts