dinsdag 4 september 2018

Pomp vloerverwarming ratelt

Op de pomp van de vloerverwarming is een pompschakelaar aangebracht, zodat de pomp alleen draait als het CV-water graden is. Af en toe laat deze schakelaar de pomp ook draaien, zodat deze niet lang stilstaat. Uw problemen kunnen oorzaken hebben. Systeem slecht ontlucht waardoor je cavitatie krijgt ( meeslingerende luchtbellen ) ) Een te sterke pomp.


Hoor van het één op het andere moment een diepe, zware bromtoon in huis.

Morgen eind vd ochtend. Na het hele huis doorgelopen te hebben (open trappen dus resonantie) blijkt dat het irritante bromgeluid van de net één jaar oude vloerverwarming af komt, de pomp dus denk ik als leek. Begin dan bij de vloerverwarmingsverdeler of radiator op het laagste punt in uw woning en werk vervolgens naar boven, zodat u eindigt bij de verdeler of radiator op.


Hoe ontlucht ik mijn vloerverwarming systeem? Storing, Oorzaak, Oplossing. De vloerverwarming wordt niet warm of geeft geen warmte.

Ik ben bang dat die het eerdaags gaat begeven. Ik heb gezocht maar grundfos levert geen pomp (meer) met deze codering. Nu heb ik nog een oude pomp liggen maar . We hebben dit ook bij een andere pomp gehad. Wat zijn de kosten voor vervangen? Graag ontvang ik eerst een opgave per mail voordat er telefonisch contact plaats vind.


Werking vloerverwarming. Vloerverwarming is een apart circuit met een eigen pomp en warmtewissellaar. Deze is aangesloten op de aanvoer van het hoofdcircuit. De retour van de warmtewissellaar is aangesloten op de retour van het hoofdcircuit.


Bij de warmtewissellaar zit een temperatuursensor die de . De pomp van de vloerverwarming is een sluipverbruiker van formaat. U kunt vaak zonder verlies van comfort heel veel energie besparen. Voor veel mensen is een tikkende verwarming een herkenbaar probleem.


Om je even gerust te stellen: het probleem is . Dit heeft niet direct te maken met de ouderdom van je verwarmingssysteeook een geheel nieuw aangelegde cv-installatie kan vervelende tikgeluiden veroorzaken.

Een thermostaatkraan regelt dit automatisch. Een ingebouwde pomp zorgt voor de circulatie van steeds hetzelfde water, waaraan warm water uit de cv-installatie wordt toegevoegd als de watertemperatuur te laag wordt. Het verwarmen van slaapkamers in een goed geïsoleerd huis is zonde, zeker als de kinderen de deur uit zijn.


Als er dan bij gebruik van vloerverwarming in de kamer ook nog eens thermostatische ventielen op andere radiatoren zitten, blijft er nog . De ketel heb ik eerst op dezelfde waarde als de bewoners laten staan (graden CV) en vloerverwarmingthermostaat op graden). Zet een condensator in serie met de pomp … cv pomp. Sinds een tijdje maakt de pomp lawaai als een stationair draaiende vrachtwagen.


Wel is het lawaai opgehouden. Als ik heb terug zet naar . Het nieuwe ALPHASYSTEEM herdefinieert wat een kleine circulator pomp voor huishoudelijk gebruik kan doen. De inefficientie lijkt dus in eerste instantie aan de stookkant te liggen: thermostaat, ketel, pomp , leidingen. De slimme communicatie mogelijkheden van het systeem zorgen voor snelle en eenvoudige balancering van radiatoren en vloerverwarming.


Dit is biedt voordelen voor zowel de installateur als huiseigenaren . Mijn verwarming doet het wel, maar de vloerverwarming heel matig. In dit geval zijn er meerdere oorzaken mogelijk. Er is geen stroomtoevoer voor de vloerverwarming , de pomp van de vloerverwarming is kapot of er zit vuil in de slangen wat de goede doorstroming van de slangen tegen houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts