maandag 10 december 2018

Gasslang controleren

Wanneer u besluit om zelf uw gasfornuis aan te sluiten en geen hulp van een loodgieter in te schakelen bij de aansluiting, moet u zeker weten dat u alles goed doet. Zo moet alles goed aangesloten worden, zodat er geen lekkages ontstaan. Daarnaast moet u waken voor ontploffingsgevaar door een oververhitte . Onlangs heb ik een monteur in huis gehad (niet specifiek voor de gasaansluiting) , wie ik vroeg even naar de gasaansluiting van mijn gaskookplaat te kijken.


Een gaslek is vaak een scheurtje in een verouderde, poreuze gasslang.

Mocht een rubberen gasslang haarscheurtjes vertonen, dan moet je deze (laten) vervangen. Dus een jaarlijkse controle eventueel gelijk met verwarmingsketel service te koppelen. Gasheaters werken op brandbaar aardgas, butaan of propaangas. Door de verbranding en dit brandbare gas is het belangrijk om een aantal veiligheidsregels in acht te nemen. Dit bericht werd geplaatst in Tips en trucks en getagged met veiligheid gasheaters, kaku gasheater, klik aan klik uit terrasverwarming, gasslang.


Monteer daarna de nieuwe gasslang aan de gaskraan en de aansluiting van de kookplaat. Om te controleren of de slang zonder lekkage aangesloten is, kunt u gebruik maken van een beetje water met afwasmiddel. Wanneer er bellen ontstaan, weet u dat er een lek zit bij de aansluiting en dat het nog niet .

Voor het aansluiten van een gasstel kunt u rubberen of flexibele rvs gasslangen gebruiken. Een rubberen gasslang gaat circa jaar mee. Het is verstandig om de gasslang elk jaar te controleren door deze te buigen. Zitten er scheurtjes in? Dan kunt u het beste de rubberen gasslang vervangen.


Maak een sopje van wat afwasmiddel en water (wees niet zuinig met afwasmiddel en zorg dat het schuimt). Daarna kun je de gaskraan los draaien en smeer je de complete gasslang en aansluitingen in met het sopje. Fragment uit een videoserie voor woningcorporaties. De gasslang van een niet-ingebouwd gasfornuis moet het keurmerk GASTEC hebben. Na maximaal vijftien jaar moet u de gasslang vervangen.


Controleert u de gasslang regelmatig. Ook is het raadzaam om met een sopje de slang nat te maken en te controleren of er bel- letjes ontstaan. Als er belletjes ontstaan, zitten er scheurtjes in de slang. Is de slang jonger dan jaar en zitten er geen scheurtjes in ? Dan hoeft u de gasslang niet te vervangen.


Haal bij de bouwmarkt of . Vervangen van gasslangen.

Het controleren en vervangen van de gasslang van een kooktoestel valt onder de werkzaamheden die de huurder zelf moet doen. Toch komen wij regelmatig sterk verouderde en lekke gasslangen tegen in studentenhuizen en appartementen. Als u een nieuw gastoestel heeft dan moet u eerst controleren of de gasslang direct op het toestel past. Is dit niet het geval dan dient u een verloopstukje (met x -binnendraad en Mbuitendraad) te monteren.


Soms wordt dit verloopstukje al bij het toestel meegeleverd. Monteer in dat geval het verloopstukje met behulp van . Aansluiten en controle gasslang gasfornuis. Het is niet toegestaan om zelf aanpassingen te maken aan de gasaansluiting.


Indien uw fornuis meer dan meter van uw aansluiting staat, neem dan contact met ons op. Bij gasfornuizen bestaat de aansluiting uit een rubberen slang. Gasslang met klem tweejaarlijks controleren. Deze slang moet regelmatig . Op een gasslang staat een datum.


Dat is de datum waarop de gasslang is gemaakt. Daarmee weet je dus hoe oud een gasslang is. Maar weet je daarmee ook of je hem al moet vervangen?


En juist dat wil GOK met zijn gele briefje . Een tweetal lezers reageerden op het antwoord over de controle van gasslangen dat twee weken geleden geplaatst werd in deze rubriek. Een gasslang kan in de loop de jaren inderdaad poreus worden, schrijft de heer C. Type klus: Overige CV, water en gas diensten. Materiaal verzorgd door : De vakman. Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . Wil je vooraf controleren op lekken?


Gebruik dan geen aanstekers of lucifers maar smeer zeepsop rond de buisverbindingen. Luchtbelletjes geven aan dat er een lek is. Houd kinderen uit de buurt van de gasfornuis.


Doe dit door de slang op zoveel mogelijk plaatsen dubbel te buigen. Bij twijfel kunt u met een sopje de leidingen en verbindingen afzepen en controleren of er belletjes gas ontsnappen. U hoeft de slang niet te . Zit er namelijk een gat of scheur in je gasslang , dan zorgt dit voor een gaslek in de aansluiting van je gasbarbecue. Ook een verkeerd aangesloten gasdrukregelaar kan zorgen voor een gaslek en dat is heel gevaarlijk.


Hoe je je barbecue controleert op een gaslek en hoe vaak lees je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts