maandag 17 december 2018

Opentherm kamerthermostaat

OpenTherm is een communicatieprotocol tussen de HR-ketel en de kamerthermostaat. OpenTherm thermostaten worden ook wel modulerende thermostaten genoemd. Niet alle modulerende cv-ketels zijn voorzien van een OpenTherm protocol.


Sommige zijn namelijk merkspecifiek . Een modulerende cv-ketel maakt het water keer heel warm waarna de cv-ketel het water alleen nog maar op temperatuur hoeft te houden.

Wanneer een modulerende thermostaat een warmteaanvraag bij de cv-ketel doet, put de cv- ketel uit het reeds verwarmde water. Met deze constructie bespaar je veel meer energie . Nefit cv-combi-ketel Honeywell Round Vertrouwd model maar dus ook als OpenTherm versie beschikbaar. Je kent het wel, je koopt een nieuwe cv-ketel en dan ben je haast verplicht ook een nieuwe thermostaat te kopen. Immers, de thermostaat is meestal specifiek . OpenTherm (afgekort: OT) is een communicatieprotocol dat toegepast wordt in een centrale verwarmingsinstallatie tussen een cv-ketel en een thermostaat.


Hiermee kan de temperatuur van het verwarmingswater automatisch aangepast worden, wat veel energie kan besparen.

Opentherm is een point to point protocol. Een groot voordeel van OpenTherm producten is dat cv-ketels en thermostaten van verschillende merken onderling met elkaar kunnen communiceren. OpenTherm heeft als positieve eigenschap dat de cv-ketel modulerend wordt aangestuurd. Meer informatie over moduleren vindt u . Dit heeft mogelijk tot gevolg dat je . Wat is een modulerende thermostaat ? Dit leggen we graag aan u uit.


Ook de rol van Nest thermostaat. Het is belangrijk dat uw thermostaat én ketel ondersteuning hebben voor het OpenTherm protocol. De HeatLink communiceert ook via dit protocol, waardoor er communicatie met zowel de thermostaat als ketel mogelijk is. Hierdoor kunt u het reguliere klokprogramma van de thermostaat blijven draaien, maar deze ook. Vervangen door een nieuwe identiek.


Hoe werkt de Nest thermostaat samen met OpenTherm? Deze intelligente opentherm thermostaat met groot display is voorzien van zeer handige fucnties en mogelijkheden waardoor deze ideaal te gebruiken is voor installaties waarbij het gewenst is om deze te koppelen met opentherm verwarmingsinstallaties. En wat is OpenTherm precies?


Alleen geschikt icm CV ketels.

In het menu kan er worden gekozen . Met de Honeywell Chronotherm Wireless Modulation CMT9kunnen ook met OpenTherm modulerende cv-toestellen optimaal worden aangestuurd met een handige, draadloze klokthermostaat. Hieronder kunt u de handleiding . In deze unieke thermostaat is meer dan. Van andere merken kunnen ze zonder aanpassing alleen met een onzuinige aan-uit- thermostaat overweg, maar er zijn adapters verkrijgbaar.


Cv-ketels die volgens een zogeheten OpenTherm -standaard werken, kunnen ook modulerende thermostaten van andere merken aan. De slimme klimaatthermostaat Spider kan op nagenoeg elke moderne OpenTherm cv-ketel. Het is een standaard die bestaat uit een communicatie-protocol en een interfacespecificatie. Thermostaten werken vaak op batterijen, die .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts