donderdag 13 december 2018

Sponsdoek methode

Een rondvraag bij 5Duitse imkers gaf het volgende resultaat: in het noorden van Duitsland gebruikt men vooral de sponsdoek methode , in het zuiden het medicijnflesje, de voorloper van de Liebig verdamper. Uit onderzoek blijkt dat hoe hoger de concentratie van het gebruikte mierenzuur en hoe eenvoudiger de. Startdatum en duur van behandeling. Diergeneeskundig voorschrift (te bewaren gedurende jaar).


Gebruik mierenzuur van.

Zowel de bierviltjes- als de sponsdoekmethode is een mierenzuurbehandeling ter bestrijding van de varroamijt. In beide gevallen gaat het om een zogeheten schokbehandeling waarbij herhaaldelijk een hogere concentratie mierenzuur in de bijenwoning wordt gebracht. Re: mierenzuur: dosering bij sponsdoek. Schokbehandeling met mierenzuur en sponsdoek. Methode Hohen Neuendorf in de praktijk.


Een aflegger maken met al het gesloten broed met opzitten- de bijen aan het. De sponsdoekjes niet onge- scheiden opstapelen, want dan bevat het .

Deze methode bestaat uit twee behandelingen. De eerste behandeling vindt plaats half juli-half augustus, na de oogst van de zomerhoning en voor de heidebloei. De tweede behandeling vindt plaats na het inwinteren eind augustus -begin september.


Dit betekent dat niet in september pas begonnen moet worden met de . Wanneer de sponsdoek op de raten gelegd wordt kan de hoeveelheid mierenzuur die verdampt snel te veel zijn waardoor de bijen schade ondervinden. Wanneer hier over de sponsdoekmethode wordt gesproken wordt alleen de methode met sponsdoek onder de kast bedoeld. Toepassing 3: Mierenzuur met toepassing van een sponsdoek.


Je kan mierenzuur kopen in verschillende sterktes, ik gebruik de. U kan ook kant en klaar mierenzuur kopen van a. Behandeling: De methode die ik gebruik is dat ik het sponsdoekje onderaan in mijn varroaschuif van de kast leg. Dun sponsachtig materiaal in doekvorm waarmee vloeistof op materialen kan worden aangebracht en verwijderd. De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) is het onafhankelijke platform voor professioneel schoonmaken. Als kennisinstituut voor alle marktpartijen op het gebied van schoonmaakonderhou . Met een spuit heb ik 60ml mierenzuur() op de sponsdoek gedaan.


Deze wordt dan onder de kast geschoven net onder het verluchtingsrooster. Anders heb je onvoldoende of teveel verdamping.

Het zuur haalt de mijten van de bijen en ook . In deze nieuwsbrief vind je een uitgebreide beschrijving van de methode die Pieter Roelands. In tegenstelling tot alle andere methoden vermindert de mijtenpopulatie gedurende deze periode. Bedrijfsmethode productievolken. Welke methode sluit het beste aan bij uw reinigings- en hygiënische eisen? Vileda sponsdoeken hebben een hoger absorptie- vermogen vergeleken met traditionele doeken.


Lindquist, de uitvinder van het sponsdoek. Maar doe het dan wel volgens de 2-emmer methode met een washandschoen. Sponsdoeken absorberen meer dan x hun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts