vrijdag 12 april 2019

Houtkachel s nachts laten branden

Op eigen verantwoording is het technisch wel mogelijk de kachel de nacht door te laten branden. Voorwaarde is dat u een voldoende geïsoleerde schoorsteen heeft. Dat kan met een bruinkoolbriket.


Te koop in Duitsland en bij de Hornbach. Er zijn maar weinig houtkachels die langer dan twee à drie uur branden op een lading hout. Marscholl, Hipppo en Emmap geven aan hoe je goed kunt stoken: O.

Wij hebben dit ook geprobeert met die briketten en vond dit ook erg stinken en kregen er hoofdpijn van. Nu laten we s nacht een radiatorkacheltje branden blijft het toch lekker warm en s morgens weer de houtkachel aan werkt perfekt. We hadden het met mijn buurman, . Gebruik het stappenplan om uw kachel te laten branden. Een open haard of kachel zorgt voor warmte en sfeer in huis, maar stoken brengt ook risico met zich mee. Elk jaar moet de brandweer.


Nu hebben we ook wilghout van dit jaar een knotwilg van stal, de kleinere stukken branden snel op (minuten) en geven minder warmte een groot stuk. Wij hebben niks aan metertjes ofzo in huis hangen en bij ons laten we vaak ook de kachel snachts aan het ligt eraan hoe laat en lang in de volgende . HOUTKACHELS: Tips om de houtkachel of haard te stoken, stooktips.

Briketten zijn zeer voordelig in gebruik en geschikt om de kachel of haard te laten branden gedurende de nacht , of als u overdag aan het werk bent, zodat het vertrek niet afkoelt. In de winter door hun binnenhaar in de zomer door hun buitenhaard. Soms stoken ze verontreinigd hout, maar meestal lijkt het schoon hout te zijn. Volgens kenners stoken ze verkeer en vooral zuinig: veel laten smeulen. Dus altijd onze ramen en roosters . Om kolen te stoken zijn de wanden best ook van gietijzer, of behangen met gietijzeren platen, of er staat een zware korf of gietijzeren kolenbunker in de kachel.


Een kolenkachel kan je makkelijk een hele nacht laten branden met weinig luchttoevoer. Morgens terug wat openzetten, later wat oprakelen en bijvullen en je . U vult de kachel met voldoende hout en stookt hier goed vuur in door de bovenste knop uit te trekken. Daarna doet u de bovenste knop helemaal dicht en de schuif onder het deurtje eventueel tot maximaal de helft.


De volgende ochtend schuift u de knop en de schuif weer . Het doven van vuur veroorzaakt onvolledige verbranding en schadelijke gassen. Laat het vuur daarom zo lang mogelijk uitbranden. Doof het volledig met zand of sluit de luchttoevoer af. Bij nasmeulen vindt onvolledige verbranding plaats en ontstaan.


In een open haar een inbouwhaard of een houtkachel mag u uitsluitend droog en onbehandeld hout verbranden. Wie vezelplaat, triplex, geverfd hout, krantenpapier, plastic of ander afval verbrandt, zet zijn gezondheid op het spel en bezorgt de buren heel wat geurhinder. Als u let op een paar eenvoudige . Uiterraar ligt er wel een aslaag van ongeveer vier centimeter onder zodat de kolen niet door de kachel heen branden.

Ik vind het eigenlijk alleen belan. Je mag geen overlast veroorzaken, dus ook mijn barbeknoei mag geen rook bij de buren naar binnen laten. De schoorsteen dient voldoende.


Toch gaat het bij veel houtkachels mis: mensen stoken te nat hout, stoken zelfs melkpakken en andere troep, of knijpen de luchttoevoer af. In alle gevallen krijg je .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts