donderdag 11 april 2019

Airco ford focus wordt niet koud

Mijn airco wordt ook niet gigantisch koud (ST mk ). Die verdamper zit op een donkere plek. Hij wordt bij een ingeschakelde airco koud en dus vochtig door condens uit de buitenlucht. Tip: zet de airco altijd een minuut of tien voor aankomst op de . Om onnodige reparatiekosten en een hoog comfort de garanderen heeft elke airco onderhoud nodigt.


Omdat het systeem niet optimaal wordt gebruikt en hierdoor krijg je dus dure reparaties.

Beetje kort door de bocht om te zeggen dat het volgens jouw, enigzins bestand . Ook bij de laatste warme zomerdagen vond ik dat de airco niet zo koel meer was dan pakweg een jaar geleden. Er zit in het plafond een temperatuur meter en die registreerd twee tot drie graden hoger als de ingestelde temperatuur met als gevolg dat er koude lucht bij gemengt wordt door de computer. Hier volgt een korte gids over hoe airco werkt, waarom het misschien niet meer werkt en wat je er aan kunt doen.


Dit zorgt ervoor dat een gedeelte van de vloeistof wordt omgezet naar een gas (lage druk) en dat koelt de overgebleven vloeistof. Je kunt in dat geval proberen om de koude aircopijp beter te isoleren. De compressor krijgt vloeibaar koudemiddel naar binnen via de zuigzijde, de vloeistof is niet comprimeerbaar en kan daardoor de zuigers en kleppen beschadigen. Het expansieventiel zal.


Wanneer de condenser snel heet wordt nadat de airco is gerepareerd is zeer waarschijnlijk het laatste het geval.

Houdt uw airco uw auto niet meer op de juiste temperatuur? De airco in uw auto biedt u voor ieder seizoen comfort en veiligheid. De laatste keer zei de garage dat. Dat de magneetkoppeling dus niet ingeschakeld wordt ? Ik ben er overigens bij vergeten te melden dat hij het heel af en toe opeens wel doet. Dan kan hij een halve tot een paar minuten blijven werken.


Ik voel de compressor dan inschakelen (dipje in vermogen) en daarna is er dus even koude lucht. Maar er wordt niet gemeten wat de temp is. Bij de oude (enkele) regeling gebeurde dat wel.


Keurige ford focus sedan, netjes onderhouden met afstands bediening op de centrale vergrendeling, cruise control, voorruitverwarming! Kom langs of maak een afspraak met mi. Airconditioning wordt niet koud.


V first edition algemene gegevens tellerstand: 180. Zelfs een goedwerkende airco verliest tot koudemiddel per jaar. Heeft u het idee dat uw airco niet alleen slecht koelt maar ook onaangename luchtjes achterlaat? Keurige Ford Focus Sedan, netjes onderhouden met afstands bediening op de centrale vergrendeling, cruise control, voorruitverwarming! Nieuwe APK, vloeistoffencontrole en.


Vorig jaar airco laten maken: nieuwe compressor en droger en opnieuw laten vullen.

Geen lekkages gevonden toen. Nu, een jaar en een maand later krijg ik helaas geen koude lucht meer. De aircomotor slaat wel aan en ook de leiding richting de verdamper wordt heel koud. Toch is de lucht in mijn auto niet echt koud. Zorgt ervoor dat je het lekker koel houdt bij deze zomerse smelttemperaturen.


Wij geven wat tips waarmee je je airco op de juiste manier gebruikt. Want koude lucht is niet voor alles even aangenaam en een te groot warmteverschil kan je omvergooien, om .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts