woensdag 3 april 2019

Dikke lende kopen

Het lekkerste vlees van de dikke lende en zijlende koopt u bij Meerdanvlees. Runder dikke lende komt uit het gedeelte aan het heupgewricht en is malser dan entrecôte. Zeer geschikt voor op de BBQ. De dikke lende is een prachtig, mals en zacht stuk vlees.


Het wordt gesneden uit de achterkant van het rund en bestaat uit twee delen. Het vaste deel van de dikke lende (de rump) en de botermalse zijlende.

Het heeft iets meer structuur en een vollere smaak dan ossenhaas. Veel chef koks gebruiken dit deel(de rump) voor . Kenmerkend voor het vlees is zijn lichtrode kleur, fijne en vaste structuur. Ik koop af en toe wel eens een Dikke Lende bij de slager. Het kleinhoofd levert erg malse, smaakvolle steaks en rosbief op. Het Utrechts Landschap doet hetzelfde en daar kun je vlees kopen van Konikpaarden en Heckrunderen.


Het stuk van de koe waar de lekkerste biefstukken (ook wel steaks) vandaan komen is de lende. Deze is onderverdeeld in de (1) dikke lende en de (2) dunne lende.

De lende is het stuk dat zich achter op de rug van de koe boven op de ribben van het rund bevindt. Omdat een entrecote nogal snel gaar is, is het beste om voor twee personen een lendebiefstuk aan één stuk te kopen , want dan kan ie mooi rosé van binnen blijven. Gebruik een dikke pan, smelt de boter en een druppel olie en schroei het vlees aan beide kanten dicht in minuten per kant, dek af met alu folie en dien op. Het begin van de lende (dunne lende) bevat weinig bindweefsel en is daarom goed geschikt voor braden, bakken en grillen.


Het achterste gedeelte is de dikke lende en bevat iets meer bindweefsel en is daardoor iets minder mals. Duurzaam rundvlees kopen van onze eigen Groninger Blaarkoppen. De koeien worden met respect behandeld bij Eytemaheert!


Kopen Dikke lende Kalfsvlees in Maastrich Nederland — van Borghans, B. Een prachtig stuk mals rundvlees dat qua malsheid ligt tussen de rosbief en de dikke lende. Een goed staartstuk heeft altijd een dun laagje vet. Een tijdje geleden kon ik via een collega een deel van een koe kopen. En eerlijk gezegd kende ik dat nog niet. Rosbief is een mager stuk rundvlees dat wordt gesneden van de dunne of dikke lende , het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis van een rund.


De mooiste rosbief haalt uw Keurslager uit de dunne . De Filet Mignon ligt onder het heupdeel op de dikke lende en wordt niet uit de ossenhaas, die onder de ruggenwervels ligt, gesneden” en hij dook achter de computer om te kijken hoe ik aan dat verhaal kwam. Klinkt alsof je misschien een wat taai stukje vlees zou kopen , maar is absoluut een mooie biefstuk. Hollands Zuiglamsvlees In het vroege voorjaar beginnen wij traditioneel met het nieuwe lamsvlees seizoen.

Wij kopen bij een grote schaapherder in de buurt van. Het bevindt zich vlak boven de staart van de koe. De Braziliaanse picanha bevat nog . Thaise en Chinese winkel kunt kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts