dinsdag 22 januari 2019

Co melder testen

Een rookmelder kun je testen door een aansteker eronder aan te steken. Zo ook zou ik een CO melder willen testen. En niet met de testknop want dat is meer voor de batterijen en voor het geluid. Volgens de internationale codes en normen moet de CO -cel functioneel getest worden met een CO -stimulus vanuit het beschermde gebied via de openingen van de detector naar de sensor.


Er is veel te doen over onbetrouwbare CO melders.

Deze zijn inmiddels uit de handel gehaald. De meest betrouwbare koolmonoxide melders zijn Fire Angel, Smartwares, Alecto of First Alert. Let wel op: Goedkoop is (vaak) duurkoop bij koolmonoxidemelders. De buitenkant kan er hetzelfde uitzien, de sensor en het . Hou de testknop aan de voorkant van de melder ingedrukt tot het alarm afgaat.


Zorg ervoor dat je de knop lang genoeg ingedrukt houdt. Ruim de helft van de onderzochte koolmonoxide-melders voldoet niet aan de veiligheidseisen. Consumenten die afgelopen jaren een koolmonoxidemelder in huis haalden, hebben mogelijk een exemplaar dat niet werkt.

CO - melders geven geen storingssignaal als de sensor defect is, waardoor de . Wij testen onze producten zodat u weet wat u koopt: Stroomtoevoer: AA 5V batterijen Gevoeligheid. Wil je naar de testresultaten ? Spring naar Veilige melders - Vervang de melder in dat jaar door een nieuwe! Het verdient ook aanbeveling om bij de aankoop naar dit stickertje te kijken. Een co - melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.


De CO -stimulus wordt geleverd vanuit een traditionele spuitbus onder druk. Voor gebruik met de Solo spuitbusdispenser of met rechtstreekse injectie in compatibele melders met uitgebreide testalgoritmen. Innovatieve, veilige CO -capsules voor CO -opwekking door middel van beheerste verhitting van . Je kunt de types uit de test eenvoudig terugvinden in het overzicht. Met de testknop geeft deze CO - melder volgens het manual een OK. Naar aanleiding van uitzending maar eens getest door deze een minuten op ca ½ mtr achter uitlaat van auto te leggen.


Het lijkt me dat uit de uitlaat toch zeker wel de nodige CO moet uitblazen. Ik heb zojuist een koolmonoxide melder gekocht en nu wil ik hem testen. Hoe kan ik zoveel mogelijk koolmonoxide opwekken? Welke merken zijn goed gekeurde koolmonoxide melders ?

Beste koolmonoxidemelder Consumentenbond. CO - Melder testen CO-Melder sind insbesondere in Wohnungen mit Holzöfen, Gasthermen, Durchlauferhitzern oder überhaupt Wohnungen in welchen beispielsweise Heizungen unter Verbrennung von Öl, Gas, Holz oder anderen Kohlenstoffhaltigen Stoffen betrieben werden eine sinnvolle Anschaffung. CO of koolstofmonoxide is een gas zonder geur, kleur of smaak, dat niet irriterend is.


Het kan dus niet waargenomen worden door de mens, tenzij er bij de verbranding andere stoffen vrijkomen, zoals zwavel- en stikstofoxide. Een CO - detector heeft als doel de CO -concentratie in de lucht te volgen en . Adriaan van Bragt, werkzaam in het laboratorium van DPA Cauberg-Huygen, vraagt zich af wat de norm is. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


De NVWA heeft in een Europees onderzoek vijftien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts