vrijdag 25 januari 2019

Raggels plaatsen

Gipskartonnen platen zijn onmisbaar voor elke klusser: ze kunnen dienen als voorzet- of. Een strak plafond bepaalt het gezicht van de ruimte. Beschadigde plafonds kunnen perfect weggewerkt worden achter een nieuw plafond van gipsplaten. Ook kunt u nu gemakkelijk inbouwspotjes plaatsen.


Als u het plafond later wilt stucen, kies dan voor stucplaatjes (staan niet in boodschappenlijst).

Of het nu gaat om het plaatsen van een geheel nieuw plafond of het vervangen van een oud plafon, een gipsplaten plafond geeft een strakke uitstraling en kan zowel op hellende als rechte plafonds toegepast worden. Gipsplaten hebben daarbij als voordeel dat ze brandweren isolerend en makkelijk te . Bij optie bedoel je dat je een lat op maat zaagt en overal als referentie gebruikt door deze op de grond te plaatsen en de rachels op die hoogte af te stemmen? Stom dat ik daar niet aan heb gedacht. Ik heb zelf ook aan optie gedacht, latten vastzetten op hoogte en daartussen een draad spannen.


In dit onderdeel van Mijnkluswijzer. Gipsplaten zijn eenvoudig te verwerken en ideaal voor het afwerken van schuine wanden of het maken van een plafond.

Daarnaast hebben gipsplaten de eigenschap dat ze snel te verwerken zijn, mooie gladde en strakke. Controleer wel of je goed uitkomt op het einde van een plaat, anders eventueel een extra rachel plaatsen op de overgang van de ene plaat naar de andere. Voor plafonds en schuine daken gebruik ik overigens liever een rachelafstand van 30cm (zeker als het ook nog wordt gestuct) en een plaatdikte van . Stucplatenplafond bezwijkt door onjuiste montage. Laatst is TBA benaderd om een plafond te onderzoeken. Het onderzoek was aangevraagd omdat het plafond voor een groot deel naar beneden was gekomen, terwijl de verbouwing nog niet was afgerond.


De eigenaar en de stukadoor waren allebei . Is het een oud plafond (riet op tengels), dan zit de aansluiting van de lamp. Meestal tussen tengels in. Zoek met een priem, of dunne schroevendraaier een tengel op. Tengels hebben een breedte van ongeveer cm. Maak een werktekening van hoe je de platen wil plaatsen.


Houd hierbij rekening met hoeveel je aan het einde overhoudt. Het is natuurlijk het mooist als de eerste en de laatste rij even breed zijn. Geef op de tekening ook aan waar eventuele spotjes moeten komen.

Raggels plaatsen op betonnen plafond (plafond verlagen met cm). Type klus: Plafonds plaatsen of verlagen. Soort werkzaamheden: Renoveren. Geschatte aantal m2: 65. Materiaal verzorgd door: De opdrachtgever.


Betreft: plafond uitraggelen en raggels plaatsen op zolderverdieping waar recent nieuwe dakkapellen geplaatst zijn. Zodanig afwerken dat aftimmeren door opdrachtgever zelf verricht kan worden. Oppervlakte ongeveer m2. Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . Metalen regelwerk plaatsen. Gyproc Rachels zorgen voor een goede en uiterst stabiele constructie van het plafond.


Kies op basis van de gewenste eigenschappen de juiste gipsplaat: Gyproc Totaalplaat, Gyproc Brandplaat, Badkamerplafondplaat (Talent board), Gyproc Plafondplaat of Gyproc . Gipsplaten plaatsen tegen een muur met behulp van houten latten, een zogenaamd regelwerk, wordt stap voor stap uitgelegd in deze instructievideo. Ontdek wat er komt kijken bij een gips plafond plaatsen. Op zich is het allemaal niet zo moeilijk als je niet kritisch bent. Platen in zelfde richting plaatsen als de rachels geeft zeer grote kans op doorhangen van het plafond.


Worden de platen alleen gesaust en blijven de naden in het zicht, dan de raggels onder de naad. Gebruik een schroef, nietje of spijker met lengte 30mm. Plaats deze om de 150mm.


De kop van de schroef, nietje of spijker niet te diep in lip van . Nu kan je op steeds bv 30cm aftekenen en touwtjes goed stak spannen op de plaatsen waar de raggels komen. Wat ik dan doe is de touwtjes iets verlagen, zodat je wat ruimte krijgt om te meten. Een handig hulpmiddel om de raggels op te vullen zijn opvulplaatjes (Millimax), te verkrijgen in diverse diktes .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts