vrijdag 11 januari 2019

Stedin slimme meter zelf uitlezen

Kan ik op een slimme meter zelf nog wel de meterstanden aflezen? Zowel de gas- als de elektriciteitsmeter biedt de mogelijkheid om uw standen van het display af te lezen. Precies zoals bij de traditionele meter.


Heeft u hulp nodig met het aflezen van de meterstanden? Download hier de handleiding van uw . De slimme meter stuurt automatisch elke twee maanden uw meterstanden door aan ons.

Dat hoeft u zelf dus niet meer te doen. Wij geven uw meterstanden dan weer door aan uw energieleverancier. Die stuurt u elke twee maanden een overzicht waarin u kunt zien hoeveel energie u heeft verbruikt.


Wat is de slimme meter ? Uw meterstanden worden automatisch doorgestuurd naar uw energieleverancier. Zes keer per jaar krijgt u van uw energieleverancier een gratis . Krijg ik vandaag een brief dat Stedin over een weken mijn meter wil vervangen door een slimme meter. Wellicht hebben jullie al ervaring met deze meters.


Slimme energiemeter , weigeren?

Eneco Community - Eneco. In mijn geval via Stedin. Kun je het display van de beide meters zelf uitlezen , zo niet waar dan wel? Storing bij Stedin : Uitlezen slimme meters gebeurt niet elke keer.


Sinds maart geen meterstanden slimme meter ? Meer resultaten van forum. FfaN8YkIoQ Vergelijkbaar jul. Hiervoor heeft Stedin een specifieke link. Verder is het dom om te stellen dat een slimme meter energie bespaart, dat moet je altijd nog zelf doen. De gasmeter zelf is geen slimme meter , maar je hebt wel een moderne gasmeter nodig om de slimme meter je gasverbruik te laten uitlezen en doorsturen.


De netbeheerder vervangt een. Stedin biedt een handig overzicht van handleidingen van slimme meters , met foto van de meter erbij. We krijgen inderdaad van je elektra en gasmeter de melding dat we de meter niet kunnen uitlezen via je netbeheerder.


Maar normaal gesproken zul je . De melding is: technisch niet op afstand uitleesbaar is(Code: 039). Energiebedrijf Stedin stuurt mij een brief met een datum waarop zij bij mij een slimme meter komen monteren. Daarbij zeggen ze dat er uit.


Dan de meter zelf : ook de “domme” meter geeft zeer regelmatig uw verbruik en stand door aan de netwerkbeheerder (en derden?).

Alleen de energieleverancier . Sinds kort woon ik in een nwb flat waarin een slimme meter van Stedin. Mijn vraag was wie weet of MIJN slimme meter nog steeds staat te communiceren -omdat het lampje (met erboven een symbool van een zendmast) en hoe kan ik dit zelf controleren. Lees hier meer over de mogelijkheden en voor- en nadelen van deze meter. Het lampje knippert niet . Via dit blogbericht willen we de gebruikers die problemen ervaren met hun slimme meter uitlezing een update geven. Stedin gebied onbereikbaar geworden en kunnen we deze gebruikers jammer . Bij de NUON klantenservice waren ze niet op de hoogte van de slimme meters en hebben ze me doorverwezen naar Stedin.


De wisseling van je meters en het uitlezen van je meterstanden zou namelijk vanzelf door ons verwerkt moeten worden, zonder dat jij hier omkijken naar hebt. Zelf heb ik dit ook bij Stedin aangekaart, zelfs meerdere keren. De reactie is dat de meter op een bepaalde dag communiceerde. Dan kan natuurlijk kloppen, de klacht is echter dat de meter op veel dagen NIET communiceert. Uw netbeheerder kan dan uw meterstanden niet op afstand uitlezen.


U moet dan zelf de meterstanden doorgeven voor de jaarafrekening. En u ontvangt geen tweemaandelijks verbruik- en kostenoverzicht. Let op: u kunt dit altijd weer wijzigen. U bepaalt zelf of u later alsnog de slimme meter aan laat zetten . Die mensen nemen niet alleen stroom af van het energienet, maar leveren vaak ook stroom terug.


Netbeheerders krijgen hier door de slimme meter beter inzicht in. Dat inzicht is belangrijk om het net goed . De grootschalige verspreiding van slimme meters is weliswaar onderdeel van het Energieakkoor maar ze hebben er zelf ook veel baat bij. Omdat netbeheerders meterstanden direct kunnen uitlezen , besparen ze zowel tijd als operationele kosten. Daarnaast kunnen ze energierekeningen accurater en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts