vrijdag 1 november 2019

Ideale temperatuur serverruimte

Wij hebben nu een superdeluxe server ruimte met een zeer goede arco en wij vroegen ons af op welke temperatuur wij deze serverruimte het beste kunnen afregelen. Ofwel wat de meest ideale temperatuur , rekening houdende met statische electriciteit etc etc. Dus niet zo laag mogelijk want dan schokken . Temperatuur en luchtvochtigheid server-ruimte.


Europa wil hogere temperaturen in datacenters - Computer - Nieuws. Professional Networking.

Het geen waar het hier om gaat is dat veel bedrijven nog zijn blijven hangen in het idee dat een server ruimte hoe dan ook nooit heter mag zijn dan een temperatuur van ~graden daar boven vergaat de wereld of zo. In werkelijkheid zou je de processoren zonder problemen in een ruimte van rond de 30 . Servers kunnen beter tegen warmte dan beheerders van veel rekencentra menen. Een bedrijfstemperatuur van tot graden in rekencentra lijkt in veel gevallen doenlijk. Dat is de grote lijn die naar voren kwam tijdens de Data Center Energy Efficiency Summit, vorige week in Californië.


Dit leidt tot extra slijtage en verbruik en ook de kans op storingen kan groter worden. De relatieve luchtvochtigheid blijft met onze oplossingen over . Gaat u serverpark langer mee.

Over de juiste temperatuur van uw serverruimte en serverracks zijn de geleerden het . Het energieverbruik in serverruimtes is hoog. Stel de koeling zo in dat deze pas aanslaat bij een hogere luchttemperatuur. Veel apparaten functioneren volgens de fabrikant ook zonder problemen bij een . De gevolgen van de uitval van uw server kunnen desastreus zijn.


Medewerkers kunnen niet meer verder werken. Zelfs nadat de systemen zijn hersteld kost het beschikbaar krijgen van alle data nog meer tijd. Allemaal met nadelige gevolgen voor de productiviteit van de medewerkers. Warme en koude lucht kunnen met elkaar mengen in de server ruimte , waardoor de koeling met te warme lucht plaatsvindt. Apparatuur met verschillende gebruiksparameters.


Okay wat zouden jullie als perfecte serverruimte beschouwen? Als ik hier wat advies zou kunnen krijgen dan is mijn dank groot. Deze toestellen zouden regelmatig in storing gaan en bij lage buitentemperaturen gewoonweg stoppen met mogelijk rampzalige gevolgen voor de apparatuur in de serverruimte.


Specifieke toestellen en de juiste instellingen zijn vereist voor een probleemloze werking. Correcte berekening en juiste plaatsing. In een serverruimte is het regelen van de temperatuur erg belangrijk.


In de praktijk zien we echter dat vaak veel te hard gekoeld wordt. Steeds meer computersystemen functioneren prima bij hogere temperaturen.

Het beste is dus om even na te vragen bij uw leverancier of u zich inderdaad aan de veelal . Gemiddelde ingestelde temperatuur. Ontwikkeling serverapparatuur en inrichting van de serverruimte. Huidige technieken toegepast in serverruimtes.


Meest voorkomende koeltechnieken. Bij de ingestelde verdampertemperatuur schakelt de airco aan of uit. Uit het onderzoek van RVO blijkt ook dat bedrijven de serverruimtes soms op nodeloos lage temperaturen houden, waardoor er meer energie gebruikt wordt dan eigenlijk nodig is. Koeling serverruimte verbeteren?


De temperatuur moet optimaal zijn om alles goed te laten functioneren. De consultants van All IT Rooms adviseren u graag. Klimaatbeheersing speelt een belangrijke rol bij het koelen van geautomatiseerde apparatuur zoals computers in een bedrijf. Door de juiste temperatuur te realiseren zorgt u ervoor dat uw apparatuur langer meegaat en niet voortijdig kapot gaat. De serverruimte koeling is erg belangrijk omdat de . Voldoet de serverruimte nog wel en wat zijn de verborgen kosten?


De meeste bedrijven vanaf medewerkers hebben een datacenter of serverruimte waarin zich alle servers en data van het bedrijf bevinden. Geen zorgen meer over de koeling van uw servers bij deze tropische temperaturen ! Vrije luchtkoeling is een techniek waarbij gebruikgemaakt wordt van buiten- lucht om een serverruimte te koelen. Is dit een stuk hoger of juist lager, dan heeft dit gevolgen voor de computer zoals verhoogd slijtage en hoger energieverbruik.


Ook de kans op storingen zal toenemen naarmate de temperatuur afwijkt van de ideale waarde. Dat blijkt uit onderzoek van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Het is dus belangrijk om te zorgen dat . De onderzoekers keken naar kantoren met serverruimtes tot 6m2.


De eenvoudigste bespaartip: de serverruimte mag wat minder koud! Serverruimtes worden niet zelden op veel te lage temperaturen gehouden, en dus . Van der Valk Hotel, Utrecht wo jan. Webinar Starten met Big Data.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts