maandag 11 november 2019

Pelletkachel aansluiten op bestaande schoorsteen

Rookkanalen en aansluiting van een pelletkachel. De ventilator die in de pelletkachel zit zorgt er voor dat de rook wordt weg geblazen, maar bij stroomuitval krijg je rook ontwikkeling in de kachel (die de kamer in zou kunnen komen) en. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van een bestaande schouw of schoorsteen.


Hier kunt u enkele tips lezen om een pelletkachel goed aan te sluiten op een rookgas afvoer. Een bestaande schoorsteen of zelf de afvoer monteren.

In dit bericht bespreken we enkele concrete en bestaande situaties, van bestaande schoorstenen tot dubbelwandige buizen. Op deze manier kan je zelf bepalen welke oplossing het best aansluit bij jouw pelletkachel. Bestaande , gemetste schoorsteen Een gemetste schoorsteen is iets wat bij de meeste mensen nog . Kan of liever mag men een pelletkachel aansluiten op een bestaande , oudere gemetselde schouw zonder dat hierin eerst een inox buissysteem. Kachelspecialist Swa Houtmeyers geeft volgend antwoord: “Dat mag inderdaa een pelletkachel blaast bij middel van ventilator zijn rook in de schoorsteen.


Enkel mogelijk als de schoorsteen in goede staat is: bouwkundig intact en zonder vocht of barsten. Kan tot een diameter van 1mm standaard aangesloten worden op het schoorsteenkanaal.

Anders moet er een dubbelwandige inox flexibel in de schouw geplaatst worden met een minimale wanddikte van mm. Het rookkanaal, afvoer, schoorsteen voor een pelletkachel is zeer eenvoudig te noemen. Aansluiten op een bestaand kanaal is natuurlijk ook mogelijk en verdient de voorkeur.


Het is ook mogelijk het bestaande rookkanaal te voorzien van een RVS slang zodat je zeker weet dat het bestaande rookkanaal niet lek is. Re: aansluiting pelletkachel op bestaande schouw. Een pelletkachel met een afvoer op een bestaande schoorsteen laten plaatsen? Andere aandachtspunten bij een pelletkachel met afvoer op de gevel: Indien er gebruik wordt gemaakt van een CV aansluiting op de pelletkachel , moet de afvoer verplicht via het dak . Dit is inclusief siliconen afdichtings-ringen en dubbelwandige muurdoorvoer.


Begin met aansluiten altijd met een t-stuk, dit is voor opvang van as en . Door PGI kan het traditionele gemetselde rookkanaal worden gebruikt voor de plaatsing van een pelletkachel. De aansluiting op het apparaat gebeurt met PGI en wordt verlengd in het bestaande rookkanaal met een rookkanaal met een flexibele of starre enkele wand. Poujoulat heeft een specifieke kit ontwikkeld om te . Afvoer pelletkachel onder door gevel (type 1).


Deze manier van aansluiten is de eenvoudigste en goedkoopste. Er wordt direct achter de kachel een gat door de gevel geboord. Pelletkachels aansluiten kan je zelf uitvoeren of laten aansluiten door een erkend installateur.

Deze voering vermindert de grootte van het rookkanaal dat gebruikt wordt om de pelletkachel te ventileren. Controleert de bestaande schoorsteen alvorens een afvoer kanaal in het systeem in te brengen. Mcz-cute- pelletkachel Er bestaat veel onduidelijkheid over de aansluiting van pelletkachels. Helaas zijn er momenteel veel bedrijven die zonder enige ervaring pelletkachels gaan verkopen en installeren.


Zodra de vloerder de cementtegels heeft gelegd gaan we een pelletkachel aanschaffen. Deze wordt aangesloten op de nog ongebruikte schouwpotten van 25cmx25cm die vanaf het plafond recht naar boven gaan. De installateur stelde voor om de pelletkachel aan te sluiten op deze schouwpotten. Het aansluiten van de rookgas-afvoer is in veel gevallen vrij eenvoudig.


Voor een kompleet pakket afvoer-materialen betaalt u ca. In de meeste gevallen is de installatie van een pelletkachel niet lastig. Het is niet zoals bij een houtkachel nodig om een goed trekkend rookkanaal te monteren.


Dit omdat de pelletkachel over een rookgasventilator beschikt die een geforceerde afvoer van de rookgassen creëert. Aan dit schema kunnen geen rechten worden ontleend. Nordic Fire aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de onjuistheid hiervan.


Belangrijke informatie bij deze installatie: - De bestaande schoorsteen moet schoon zijn en glad van binnen. De maximale diameter is 200 . Als u een bestaand schoorsteenkanaal heeft, dan kunt u daar gebruik van maken. U kunt dan het eerste gedeelte met een standaard rookkanaal voor pelletkachel beginnen en daarna overstappen op een flexibele dubbelwandige RVS buis die u door het bestaande schoorsteenkanaal trekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts