dinsdag 23 oktober 2018

Zelf elektra aanleggen schuur

Een verstandige doe-het-zelver begint bij de basis. Dat geldt zeker voor elektriciteit. We helpen je met ons klusadvies graag op weg met de basis van elektra aanleggen in huis.


Van tuin tot badkamer, van inbouw tot opbouw: stroom aanleggen kun je zeker zelf. Zelf elektra aanleggen hoeft niet zo moeilijk te zijn.

Ontdek ons schema en stappenplan voor kosten besparen door zelf elektra te installeren! In deze aflevering gaat Miranda nieuw schakelmateriaal aanleggen. Hiervoor gebruikt ze een bestaand. Elektriciteit buiten in de tuin aanleggen ? In deze klusvideo leer je alles over het aanleggen van. Dan is het aanleggen van elektra in uw schuur mogelijk een lastige klus.


Weet u niet zeker of u goed bezig bent?

Schakel dan een elektricien in. Hierdoor weet u zeker dat de elektra in uw schuur op een veilige manier wordt aangesloten. Brandt u uw vingers liever niet zelf aan deze klus?


Ook dan is een elektricien de man . Vanaf het achterkant van het huis naar de schuur loopt de elektra kabel nogal erg onhandig onder de dakgoot langs naar de schuur. De kabel vanaf de meterkast. Ik wil alles voorbereiden, aanleggen en bekabelen maar de aansluiting, plaatsing van de groepen kasten en de keuring aan een installateur overlaten! Ik wil in mijn nieuwe houten schuur met betonnen vloer elektra aanleggen , dus enkele lichtpunten en enkele stopcontacten.


Ik heb zelf voor dit soort toepassingen met ondergrondse kabels naar andere gebouwen gebruik gemaakt van 2-polige disjoncteurs die dus echt beide aders afschakelen. Een extra kamer bouwen of een ingrijpende verbouwing? Dan moet je waarschijnlijk ook elektriciteit aanleggen.


Lees hoe je te werk gaat met de KARWEI klusinstructie. Bedenkt u zich dat huishoudelijke apparaten in de schuur of garage zoals wasmachines, wasdrogers, vaatwassers altijd op een eigen groep moeten . Er staat zelfs geen schuur en er ligt geen voorziening voor electra. Wil een grondkabel gaan leggen voor het voeden van de (nog te plaatsen) schuur en wat tuinverlichting. Zelf heb een kruipruimte en heb ik elektra buizen van meterkast tot achterin mijn tuin door ze onder de fundering te steken :Y) .

Nu wil ik beginnen met het aanleggen van de electra in de schuur en ik zie in de kabel het volgende:. Je kan de metalen afscherming inderdaad als aarde gebruiken, maar als je (wat ik zelf prettiger vind) een ader ervoor neemt, ALTIJD aan begin en eind van de kabel markeren met tape dat dit de aarde . Compleet elektra aanleggen in een woning: Het laten aanleggen van elektriciteit in een complete woning inclusief het aanleggen van stopcontacten, het vervangen van de meterkast en het aansluiten van een. Wanneer u dit zelf doet , dan loopt u het risico dat u bijvoorbeeld onder stroom komt te staan.


Grote uitbreidingen van de elektrische installatie zijn een taak voor uw InstalCenter vakman, maar er blijven heel wat klussen over die u zelf kunt doen. Daarom is het handig om iets van elektra af te weten. Voor het aanleggen van buitenverlichting gebruikt u spatwaterdichte lasdozen, contactdozen en schakelaars. Wat voor installatie kabel moet ik gebruiken voor het aanleggen van stopcontacten in een schuur ? Of kunnen dit losse kabels zijn van de rol (dus zonder grijze mantel)? En hoe dik moeten de kabels zijn of mm dik?


Met het heldere advies van GAMMA is elektra aanleggen niet moeilijk meer. Basisklussen elektriciteit behandelen – stap voor stap. Je hebt een huis laten bouwen en je wilt de elektra laten aanleggen door een specialist. Deze specialist voorziet het huis van A tot Z van elektriciteit, inclusief meterkast en de elektriciteit buiten de woning, zoals in de schuur of tuinhuis. Als je de stroom wilt aanleggen voor de complete woning dan kost je dat gemiddeld.


Toch is het belangrijk om, voor uw eigen veiligheid en dat van uw medebewoners, niet zomaar zonder enige kennis van elektriciteit aanleggen aan de slag te gaan in uw huis. Hierbij volgt daarom een aantal basisprincipes .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts