donderdag 11 oktober 2018

Andere motor in auto bouwen

Bij een moderne auto zal het niet zo simpel zijn. Tegenwoordig zij de computers ( ECU) geprogrameerd op de motor specifiek. Als je een andere motor plaats zul je dus ergens het programma van de nieuwe motor op de computer moeten plaatsen. Ook de sleutels zullen opnieuw geprogrameerd moeten . Wanneer u een motor met een andere motorcode in een voertuig zet, dan moet u kunnen aangeven wat voor motor er in het voertuig is gezet en uit welk voertuig deze motor afkomstig is ( donorauto ).

Daarnaast moet u kunnen aangeven welke overige aspecten aan het voertuig veranderd zijn, bijvoorbeeld . Meer resultaten van forum. Mag je een andere motor in je voertuig steken ? Ik mag de Vbouwen mits ik opnieuw ga homologeren. Nissan zal daar enkel toestemming voor geven als de rest van de auto geen probs oplevert zolas versnellingsbak etc. Kon makkelijk een vrerin laten bouwen , omkeuren, klaar. Ik vrijdag mddag op internet een afspraak maken bij de RDW in Venlo, bleek dat ik vanmorgen om 08;uur al terecht kon, dus maar gelijk gedaan.


Om 08;uur aangekomen in Venlo, vriendelijke mevrouw aan het loket vraagt wat er verandert is aan de auto , en ik geef aan dat er een andere motor in ligt.

U kan niet zomaar een bestaande wagen met een andere motor uitrusten. Als u een Volvo 7wenst om te bouwen met een turbomotor dan moet dit een motor zijn uit een ander Volvo-model die ook bestaan heeft in de Volvo 7en uit dezelfde periode dateert. Gevolgen van foute motor in auto zonder rdw keuring (?).


Overigens speelt een en ander alleen als het vermogen met meer dan is toegenomen. Een motor veranderen vergt slechts enkele uren arbeid maar men vergeet maar al te vaak de administratieve verplichtingen dat dit met zich meebrengt ten opzichte van de overheid. Dit is dan ook de reden waarom we ons verdiept hebben in deze materie. Basis is dat je auto door de wijzigingen niet meer dezelfde is als op je kentekenbewijs staat dus zul je sowieso bij de RDW langs moeten gaan om je auto te laten keuren . Re: andere motor in 2bouwen.


Maak een account aan voor de Servicebox van Peugeot. Hierin staan alle onderdeeltekeningen met onderdeelnummers. Vergelijk die van de huidige auto met die van een versie met motor die jij wilt gaan inbouwen en kijk . Dit heeft onder andere te maken met regeltjes. Zo zijn er regels met betrekking tot uitlaatgassen waar fabrikanten zich aan dienen te houden. Daarnaast moeten fabrikanten rekening houden met zaken als brandstofverbruik, wisselende brandstofkwaliteit en gemiddelde onderhoudsintervallen.


Maar een cilinderboxer motor in een eend inbouwen krijg je bij de RDW niet door de keuring hoor. Door een andere motor in je auto te bouwen wijk je dus af van de typegoedkeuring van je auto.

De meest gebruikelijke cilinder eenden zijn dan ook gebouwd op een AMI super chassis. Met deze website`s bereik je een hoop autodemontagebedrijven die dan aanbiedingen zullen doen voor een gebruikte motor. Met die aanbiedingen kan je naar je huidige garage of een andere gaan met het voorstel om deze in te bouwen , daar zullen ze huiverig voor zijn, maar dring een beetje aan. Zelf een elektrische auto bouwen. We zitten zelf te denken aan een elektromotor uit een SRV-wagen, van 24V met 2kW.


Op die motor zit geen garantie. Het is een beetje bouwen op los zan want de inruilprijs na reparatie is niet hoger dan vóór de schade. Bij blikschade is de auto al gauw total-loss, . Ze hebben een andere motor. MOTOREN Champ cars hebben kleinere motoren dan Formule I-wagens.


Ze gebruiken een turbolader om hun kracht te vergroten. De turbolader is een superkrachtige ventilator die extra lucht in de motor blaast. Als hij er meer lucht inblaast dan de toegestane hoeveelhei gaat er een klep . Bovendien voorzag ik de auto van een linnen schuifdak. Met de DS-pickup batterijen van de fabriek opgehaald.


Deze batterijen uit een no-break zijn preventief vervangen ivm de levensduur. Het idee was om deze te gebruiken om een elektrische DS te bouwen. Ze waren dan ook de aanleiding voor het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts