donderdag 25 oktober 2018

Mindergas graaddagen

Vergelijk leveranciers op MinderGas. Als je je gasverbruik over een bepaalde periode vergelijkt met dezelfde periode een jaar eerder, kun je eigenlijk geen conclusies trekken over of je besparend of verkwistend bezig bent geweest. Misschien vroor het in februari van het ene jaar wel dat het kraakte, terwijl het jaar daarop de lente al in.


De website combineert jouw gasmeterstanden met temperatuurgegevens van het KNMI. Het op graaddagen gebaseerde rekenmodel bepaalt voor .

Je geeft, door gebruik te maken van deze website of door hierboven op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op de MinderGas website. Met graaddagen gaan we er vanuit dat alleen bij een buitentemperatuur lager dan graden Celsius een woning verwarmt hoeft te worden. Als uitgangspunt voor Nederland houden we het weerstation De Bilt aan. Beste bezoekers: Met het bijwerken van de graaddagen calculator ben ik gestopt.


Het is me teveel werk, en ik heb er zelf geen interesse meer voor. Als alternatief kunt u terecht bij de graaddagen calculator op de website: mindergas. Bedankt voor de belangstelling de afgelopen jaren.


Bij een gelijke temperatuur in huis kan het gasverbruik flink verschillen, omdat het buiten soms kouder is dan anders.

Om toch te kunnen vergelijken met andere periodes moet je dit effect dus uit zien te sluiten. Dit kan aan de hand van graaddagen. Het aantal graaddagen is de referentietemperatuur min de . Het blijft echter een benadering van de werkelijkheid. Als je de warmte isolatie van je huis verbetert is het interessant om te kunnen bepalen wat het effect daarvan is op het energieverbruik.


Alleen kijken naar het gasverbruik zegt daarbij niet alles, omdat er dan geen rekening wordt gehouden met de buitentemperatuur. Door gebruik te maken van graaddagen. Is stook dus sinters minder gas , maar de Electra zomers reizen hier om de pan uit. Dit is een soort correctiefactor die rekening houdt met het weer.


Een jaar met veel graaddagen is gemiddeld kouder dan een jaar met weinig graaddagen en je zult dan dus meer gas verbruiken. Graaddagen maken het mogelijk zulke verschillende periodes . December echter een lager aantal graaddagen , maar een hoger verbruik. Wellicht omdat we dit keer rond de kers meer thuis zijn geweest en dus meer gestookt hebben? Verbruik gerelateerd aan graaddagen per jaar. Volkel, Bron graaddagen : Mindergas.


Ons gasverbruik volgens mindergas.

Maar inderdaad in april verbruikten we meer dan vorig jaar. In alle andere maanden was het verbruik juist tot minder…. Dat ik bijna de helft van die bespaarde 8kuub aan mijn isolatie durf toe te schrijven, is te danken aan de website die ik hier al vaker heb opgevoerd: mindergas. Daar worden ook de zogeheten graaddagen in de berekeningen meegenomen. Heel kort: als het een etmaal gemiddeld graden is, dan . De toegevoegde waarde van de website zit in het gewogen graaddagen model dat het mogelijk maakt om het gasverbruik over verschillende jaren te vergelijken waarbij de invloed van het weer wordt . Zoek op een website de graaddagen voor jouw locatie op over de jaren die je wilt invullen.


Ga naar invullenbrandstoffenfinetuning en zet aan (vinkje):. Ga terug naar invullen en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts