dinsdag 13 februari 2018

Planten die luchtvochtigheid verlagen

Planten zijn mooie accessoires, die we allemaal graag in huis hebben. Het zijn ook handige hulpmiddelen om overtollig vocht uit huis te verwijderen. Planten kunnen een belangrijke rol spelen bij het op peil houden van de luchtvochtigheid in huis. Niet elke plant draagt hier positief aan bij, en dus moet je . De luchtvochtigheid in mijn huis is te hoog.


Kamerplanten zijn meer dan alleen gezellig en decoratief in huis.

We denken er zelden bij na, maar ze hebben een gerichte functie die wij kunnen inzetten ook in ons eigen huis. Planten verbeteren namelijk de binnenlucht door verontreinigende stoffen uit de lucht te filteren, verhogen de luchtvochtigheid. Luchtvochtigheid tips, leer op een simpele manier hoe je het kunt verhogen of verlagen.


Luchtzuiverende kamerplanten zetten overdag COom in zuurstof en ze brengen waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbetert. Het binnenklimaat in je huis verbetert door deze . Planten verhogen de luchtvochtigheid in huis namelijk aanzienlijk, omdat negentig procent van het water dat jij ze geeft, verdampt wordt. Vooral planten met grote dorst helpen hier een handje bij.


Dat werkt wel twee kanten op. Water geven dus, die planten.

Veel mensen weten dat planten voor zuurstof in huis zorgen, maar wist je dat er ook planten zijn die de lucht in huis zuiveren? Bestrijden van vocht in huis. Te veel vocht in huis leidt tot schimmels, bacteriën en huismijt.


Luchtontvochtigers verwijderen vocht uit huis. Gezondheidsklachten door vocht in huis worden voorkomen. Met luchtontvochtiging maakt u een vochtig huis weer fris.


Meet de luchtvochtigheid in huis eenvoudig met een hygrometer. Luchtzuiverende planten kunnen chemische stoffen uit de lucht halen, ze verhogen de luchtvochtigheid en zetten het ongezonde kooldioxide om in zuurstof. Planten verlagen door fotosynthese de schadelijke hoeveelheid kooldioxide en laten de hoeveelheid gezonde zuurstof stijgen.


Warme lucht kan meer vocht vasthouden en verlaagt daardoor de luchtvochtigheid , terwijl koude lucht omgekeerd de luchtvochtigheid omhoog brengt. Na jaar proeven te hebben gedaan toonden onderzoekers aan dat kamerplanten de hoeveelheid chemische verbindingen in de lucht kunnen verminderen. Ze hebben bovendien een gunstige invloed op de luchtvochtigheid , waardoor de luchtkwaliteit verbetert en klachten zoals hoofdpijn, hoesten en geïrriteerde ogen . Het zou weleens aan de luchtvochtigheid of luchtcirculatie kunnen liggen. En wist je dat planten een goede oplossing hiervoor zijn?


De verwarming is een belangrijke sturingsmogelijkheid als het gaat om de luchtvochtigheid in de kas. Een goede thermometer is ook raadzaam om de temperatuur te meten aangezien temperatuur en vochtigheid elkaar nauw bepalen. Wat is nu eigenlijk de ideale luchtvochtigheid in huis?


Met deze handige tips kun je de luchtvochtigheid in huis (tijdelijk) verhogen of verlagen. Om huidmondjes open te houden is het van belang om de verdamping van de plant te beperken bij meer instraling.

Door de luchtvochtigheid in de kas hoog te houden zal de verdamping worden beperkt. Daarnaast kan door het inbrengen van vocht de kastemperatuur worden verlaagd , waardoor de plant. Temperaturen kunnen iets worden verhoogd (geen verplichting). Hierdoor verlagen onze groene vriendjes de kans op een verkoudheid met !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts