dinsdag 6 februari 2018

Strijkband hout aanbrengen

Indien U niet over een kantenbandmachine beschikt kan U steeds de voorgelijmde kanten gebruiken. Dit wordt ook wel strijkband genoemd. GAMMA heeft dit kantenband in verschillende soorten en maten en in heel veel verschillende kleuren.


Kies het strijkband dat past bij de kleur en structuur van het meubelpaneel en u kunt aan de slag! Zo gaat uw meubelpaneel wel heel erg echt op een massief houten plank lijken.

En wees niet bang er is altijd wel een fineer strip in u dessin. Beste mensen, over een aantal weken ga ik beginnen met het interieur van mijn expeditietruck. Nu heb ik al een berg aan informatie via dit forum gekregen wat betreft machines om HPL platen te zagen, maar nu komt het volgende probleem.


U gebruikt dezelfde temperatuur als de temperatuur die u gebruikt heeft om de oude rand te verwijderen (katoenstand). Zolang de rand warm is, drukt u de kantband aan met een plankje. Wannneer de kantenband uitsteekt kunt u deze pas bijsnijden als het afgekoeld is. Gebruik een stanleymes of een houtschaar om de .

Ik heb Edo zijn fineerpagina gelezen en natuurlijk de Fineerles PDF . Fineren is het verlijmen van een zeer dunne laag hout (=fineer) op plaatmateriaal of (vroeger) op goedkoop massief hout. Meestal wordt het toegepast om grote. U kunt de lijm aanbrengen met een fineerkam, maar ook met een verfroller (ook al heeft die er wel wat van te lijden). Laat de lijm drogen totdat het niet meer . Kunststof kantenband vindt u op onze pagina kantenband. Bedoeld voor HANDMATIGE randafwerking van plaatmateriaal.


Aanbrengen met strijkbout - door de warmte hecht het fineer. Als het afgekoeld is kun je het plakje los halen. Randfineer met smeltlijm.


Wacht met het afsnijden van die stukken kantenband die uitsteken tot het geheel afgekoeld is. Maak de afgeknipte kantjes glad door deze te schuren met . Het is eigenlijk strijkband. Want je moet om het te kunnen bevestigen net als plaklinnen of vlieseline op de naad strijken.


Ik heb het strak langs de kniprand gestreken op de schoudernaad van het voor- en achterpand.

Retourneren is mogelijk. Voor een snelle afhandeling kun je het beste naar je KARWEI-bouwmarkt gaan. Neem wel de kassabon of factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen. Ga je liever niet naar de bouwmarkt? Neem dan contact op met onze klantenservice.


Hierop kan je een fineerband of strijkband in dezelfde kleur plakken. De volgende stap is het aanbrengen van de plankendragers. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zelf heb ik het eens gedaan met strijkband , ook verkrijgbaar in een stoffenwinkel. Ik zou op houtlijm gokken, lijkt me onschuldig ;D.


Maar heb het nooit zelf geprobeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts