vrijdag 28 juni 2019

Airco systeem auto werking

De filter droger kan ook geintegreerd zitten in . Het airconditioningssysteem zorgt dat de binnenstromende lucht in het interieur van de auto afgekoeld kan worden. Werking van het airconditioningsysteem. De auto airco , hier een begrijpelijke uitleg over de werking , de onderdelen zoals, condensor,compressor, filterdroger en verdamper.


Van basisbeschrijving tot.

Schematisch ziet u hieronder aangegeven hoe dit proces in zijn werk gaat en uit welke belangrijke onderdelen een auto aircosysteem bestaat. Henk Boertien is specialist voor airco reparatie, inbouw en onderhoud van uw auto airconditioning. De werking van een auto airco : Het bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel circuleert.


De werking is gebaseerd op het natuurkundige principe dat door verandering van druk de temperatuur . Hier wordt de werking van de airco uitgelegd en een paar verschillen tussen een airco en de koelkast. Om het zo eenvoudig mogelijk te houden wordt hierna in een paar stappen uitgelegd hoe een autoairco werkt. Zodra je dit begrijpt, besef je.

De verschillen tussen de koelkast en een auto aircosysteem. Ook kan de lucht hiermee gezuiverd worden door het toepassen van een filtersysteem. Een airco bestaat uit de volgende onderdelen: Compressor: deze verplaatst het (lage druk) gasvormige koudemiddel naar de condensor (hoge druk). Hoe werkt een auto airco ? Condensor: het opgewarmde koudemiddel wordt door de condensor gepompt.


Hier staat deze zijn warmte af aan de rijwind of middels een fan. Wat doet een auto airco nu precies? En hoe gaat dit in zijn werk? We hebben hier verzameld welke soorten airco er zijn en hoe je die het beste kunt gebruiken.


Wat airconditiong is, weet iedereen wel. Maar hoe werkt het eigenlijk? Moet je je airco onderhouden en zo ja, hoe doe je dat? Welk aircosystemen zijn er.


Het basis principe van een airco is niet veel anders dan dat van een doorsnee koelkast die bijna iedereen in zijn huis wel heeft staan en de uiteindelijk werking is gebaseerd op het natuurkundige principe dat door verandering van druk een vloeistof warmte opneemt of juist afstaat. Echter kent de auto - airco iets andere type .

Opbouw en werking van het auto aircosysteem. Een airconditioning bestaat altijd uit een gesloten systeem met een pomp, verdamper, condensor, reservoir en expansieventiel. Het gasvormige koudemiddel wordt door de . De airco installatie is een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel (of aircogas R134a) circuleert.


Het koudemiddel (R134A) wordt door de pomp, die door de motor wordt aangedreven, rondgepompt. Airco -installaties voor voertuigen bestaan uit een gesloten systeem , waarin onder druk een koudemiddel circuleert. Informatie over de werking vindt u hier.


Het gesloten airco - systeem verliest dan koelmiddel doordat het systeem onder druk staat en geeft er de brui aan. Autorijden in prettige . Luchtkoeling Op een gewone zomerdagen kan de temperatuur in het interieur van een niet rijdende auto al oplopen tot 40° C. Op hoofdhoogte is zelfs een temperatuur mogelijk van 50° C en. De druk in het airconditioningsysteem is van cruciaal belang voor het goed functioneren van het systeem. De airconditioning van de auto bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel circuleert. Airco Systeem Veel autorijders gebruiken hun airconditioning eigenlijk alleen onder warme, zomerse omstandigheden.


Jammer, want vooral bij minder florissant weer kan klimaatregeling in de auto het comfort én de veiligheid enorm verbeteren. Sterker nog: wie zijn airco maandenlang ongebruikt laat, loopt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts