woensdag 26 juni 2019

Waterzijdig inregelen tweakers

Het waterzijdig inregelen dien je voor je gehele systeem te doen. Bij een hoge aanvoertemperatuur is het mogelijk om een groter verschil te krijgen dan bij een lagere . Stel je vragen vooral hier of op het forum bij Tweakers of Klusidee, dan kan iedereen meelezen en antwoorden! Heeft het wel zin om waterzijdig in te regelen als je al een modulerende thermostaat en CV hebt?

Het afregelen van je CV-ketel is niet moeilijk. Lees de uitgebreide startpost van Gas besparen door middel van CV tuning op Gathering of Tweakers voor méér dan een introductie. Een andere vraag over waterzijdig inregelen stel ik bij de bijbehorende blog. Het zogenoemde waterzijdig inregelen kan nu ook zelf met de cv-inregelkit van cv-inregelen.


In onze testsituatie leverde de kit inderdaad een zuinigere cv op, maar helemaal probleemloos ging het . Waterzijdig inregelen is dus wel iets om te bezien of er met kennis en weinig grote ingrepen winst behaald kan worden. Een zelfmodulerende pomp van de cv moet je niet aan rommelen.

Alleen als je een zelf een installatie maakt en een populaire Grundfos ALPHA2 . Ik zou eerst eens kijken of de radiatoren een beetje waterzijdig in balans zijn. Wil je toch een delta T van graden hebben, dan zal je eerst je systeem waterzijdig moeten inregelen met behulp van voetventielen. Hoi tweakers , Gasverbruik deze winter met een Remeha 28c met iSense thermostaat deze winter tot nu toe 628mmet een gemideld 0. Korte film over het project waterzijdig inregelen. Dit project is een initiatief van Energie-U en is.


Op het Tweakers forum staat ook een heel uitgebreide beschrijving in het topic Gas besparen door middel van CV tuning. Gasverbruik heb ik ook zoveel mogelijk terug proberen te dringen, door gelijk toen ik hier kwam wonen de CV-ketel te tunen en de radiatoren waterzijdig inregelen. Monitoren energieverbruik.


Ik noem de al eer de r het topic op Tweakers : Gas besparen door mid de l van CV tuning. Koop een IR- thermometer (tientje op eBay) en besteed een zaterdagochtend aan het meten en radiatorknoppen verstellen. Zie uitleg in gelinkte topic.


Slimme Meters, Nefit Topline. Samen met waterzijdig inregelen , kan dit enorm veel gas besparen. Bij mij inmiddels meer dan.


Bij een niet goed ingeregeld CV- installatie kan het voorkomen dat bepaalde vertrekken lekker warm zijn en andere te.

Een test van Consumentenbond betreffende een inregelkit die als . In een CV-ketel worden de verbrandingsgassen langs de retourleiding geleid voordat ze naar buiten gaan (de retourleiding is de leiding die het water van de radiatoren terugbrengt naar de ketel, op de tekening de blauwe leiding). Op deze wijze kunnen de hete verbrandingsgassen het afgekoelde water. Wat kan de monteur doen? In een hr cv-ketel worden de verbrandingsgassen langs de retourleiding geleid voordat ze naar buiten gaan.


De retourleiding is de leiding die het water van de radiatoren terugbrengt naar de ketel, op de tekening de blauwe leiding. Extra energie kan worden teruggewonnen in een HR CV-ketel. Hier kan, als bij de ketel de retourleiding graden of lager is, ook de aanwezige waterdamp in verbrandingsgassen condenseren. Apparatuur: - Ferroli Megadens 4SHR 1- Modulerende themostaat Honeywell Waarom waterzijdig inregelen ? De woonkamer voelt onbehagelijk bij een temp.


Ik heb zoals op tweakers geadviseerd zwarte PVC tape op de leiding geplakt en meet daar op. Lijkt toch te moeten kloppen? Een optimaal afgestelde CV (in combinatie met waterzijdig inregelen van je CV met hulp van een monteur) kan een gasbesparing opleveren tot wel. Meer hierover vind je hier.


Zonneboilers, dit is de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts