dinsdag 4 juni 2019

Percentage ethanol in benzine

Ethanolbrandstoffen zijn motorbrandstoffen waar ethanol aan toegevoegd is. De mengsels worden genoemd naar het ethanolpercentage. Zo bestaat bijvoorbeeld Euit benzine en ethanol. Ebevat benzine en ethanol.


Om niet onder de alcoholaccijns te vallen, kan een denaturatiemiddel worden . Naast de ethanol en benzine bevat de brandstof ook nog vaak kleine hoeveelheden MTBE en isobutanol voor een betere verbranding en of motoronderhoud.

De genoemde percentages zijn volumepercentages. De naam Egeeft aan dat het een mix is van ethanol met benzine. Normale Euro (of SuperPlus 98) mag tot maximaal ethanol bevatten. Als er hogere percentages worden toegepast (Eof bv. Emet ethanol ) zijn er aanpassingen aan de . De ethanol droger maken, minder water, kan wel maar is te kostbaar) Water in de brandstof levert immers geen energie.


Het percentage bijmenging ethanol bij de benzine hoger dan vereist volgens Europeesche wetgeving dan pas een aanpassing van de huidige standaard verbrandingsmotoren. Nederlandse tankstations moeten in de nabije toekomst overstappen op E10- benzine. De brandstof met tien procent bijgemengde bio- ethanol moet de reguliere Eurogaan vervangen.

Brandstofleverancier Argos moet sinds begin dit jaar het ethanolpercentage in de brandstof Blue One terugschroeven. Ook nieuwe motoren met titanium kleppen kunnen hinder ondervinden van het hogere bio- ethanol percentage. E10-brandstof staat voor een brandstof die voor uit benzine en voor uit ethanol bestaat (al dan niet bio- ethanol ). Het toevoegen van meer ethanol. Echter nu het percentage ethanol in de brandstof van naar wordt opgeschroef kunnen er problemen ontstaan. Ten eerste zorgt het extra . Die verdubbeling van het alcoholpercentage staat wel garant voor een rits andere en minstens zo vervelende nevenefecten die er voor zullen zorgen dat de motor toch niet loopt zoals het.


Zoals gezeg onze Euro 95- benzine wordt vandaag de dag ook al gemengd met die zogenaamde bio- ethanol. Eis een motorbrandstof waaraan ethanol is toegevoegd. Ethanol wordt gemaakt van suiker of zetmeel uit biomassa.


Ebestaat uit ethanol en benzine. Als het percentage onder de ligt mag de benzine. Sommige biobrandstoffen, zoals bio- ethanol en biodiesel, zijn geschikt om fossiele brandstoffen volledig te vervangen, maar dat vraagt wel om aanpassing van de motor.


Bij een zogeheten blend (mengsel) vervangt de biobrandstof slechts een percentage van de benzine of diesel. Ebijvoorbeel een mengsel van . Met de nieuwe loodvrije Ebrandstof kunnen we de CO2-uitstoot van benzinewagens terugdringen. Ebevat bio- ethanol : dat is twee keer meer dan het percentage in Super 95.


In elk benzinestation zijn ondergrondse opslagtanks, waarvan er steeds volledig leeg moet zijn, om over te kunnen pompen als er een defekt aan een.

Ethanol in de benzine heeft twee nadelen, het trekt water aan en het gaat na verloop van tijd rubbers aantasten. Er moet verplicht een x percentage ethanol. Hiernaast een voorbeeld van één van de aanbieders. Aan de opgeslagen ethanol wordt of zijn reeds diverse stoffen toegevoegd.


Om de alcohol vrij van accijns te maken wordt deze ongeschikt gemaakt (gedenatureerd) voor consumptie. Het mengsel van bio ethanol wordt Ex genoem een afgeleide van het percentage bio ethanol dat in het mengsel zit. Zo is Ein de meeste Europese landen gewoon bij de benzinepomp te verkrijgen. Wanneer het percentage bio . Bedrijven die brandstof leveren aan tankstations mengen daarom kleine percentages biobrandstof door benzine of diesel. Er is ook bio- ethanol (E85) te koop.


Dit is een mengsel van maximaal ethanol en minimaal benzine. Verschillende automerken bieden in . Volgens Europese richtlijnen moeten oliemaatschappijen dit jaar procent bio- ethanol op de markt brengen. Dat betekent in de praktijk veelal dat in gewone euro95- benzine procent bio- ethanol is bijgemengd. De energiedichtheid van ethanol is vrij laag maar als je een hoog percentage gebruikt (E85) kan je een motor heel anders afstellen. Een voor alcohol juist afgestelde motor verbruikt vrij veel . De meeste Suzuki modellen kunnen probleemloos op Erijden.


Percentages biobrandstoffen. Biobrandstoffen met een hoger ethanol percentage , zoals bijvoorbeeld Argos . Benzine : Standaard benzine (Euro en super ) die geschikt is voor alle benzinemotoren mag tot ethanol bevatten. Deze wordt ook wel Egenoemd.


Diesel: Standaard diesel die geschikt is voor alle dieselmotoren mag tot biodiesel bevatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts