woensdag 12 oktober 2016

Elektrisch vermogen airco

Veel mensen willen weten wat de extra stroom voor een airco gaat kosten. In koeling heeft uw installatie een jaarrendement van 6 dwz dat indien u 1kW elektrische vermogen in uw installatie steekt, u gemiddeld 68kW koelvermogen. TOSHIBA airconditioningsystemen hebben een zeer hoog rendement. En als u gaat verwarmen zelfs nog meer! In jouw geval betekent dat dat ie in vergelijking met een elektrische kachel 3x zoveel warmte produceert per kW.


Per sector zijn bepaalde typen van koelinstallatie in zwang.

In de industriële sectoren zijn pompcirculatie of compacte zwaartekrachtcirculatiesystemen met ammoniak en Rof een. HFK als koudemiddel gebruikelijk. In airconditioning koelsystemen worden zogenaamde. Airco vermogen berekenen.


Hoeveel koelvermogen nodig is voor de ruimte die u wilt koelen is met onderstaande formule in drie stappen uit te rekenen. Wie hebben er hier thuis allemaal een airco en wat zijn jullie gemiddeld per jaar kwijt aan verbruikskosten? Dossier: airco : Bereken het nodige koelvermogen van je airco. Warmtebronnen of hoeveel elektrische apparaten bevinden zich in de kamer?


Het totaal aantal Watt onderaan is het koelvermogen waaraan uw airco aan moet voldoen voor gebruik in de desbetreffende ruimte.

Een volgend voorbeeld laat zien wat u per jaar kwijt bent als u een MaxiCool SGL09HOC airconditioner op een slaapkamer installeert. Gemiddeld aantal uren per jaar dat het toestel op vollast loopt: 5U verbruikt dus 5kWh. In sommige gevallen is de rente bij financiering ook fiscaal aftrekbaar. Moderne airco -systemen hebben een zeer hoog energierendement.


Voor elke geïnvesteerde. KW elektrisch vermogen krijgt u ca. KW aan koelvermogen retour.


En bij airco -systemen met inverterregeling is het rendement . Koellastberekening voor Comfort- airconditioning. Toelichting in verband met. Het tijdstip waarbij de hoogste belasting optreedt in een ruimte is bepalend voor het te installeren koelvermogen. Een multisplit is een aircosysteem met buitenunit buiten en meerdere binnenunits (of blazers). Het vermogen hangt af van de grootte van de te koelen (of te verwarmen) ruimte.


Om de SPF-waarde te bepalen houdt men rekening met thermische en elektrische verliezen en met seizoensgebonden variabelen. Koelkast zonder vriesgedeelte, watt. Plafondventilator, watt.


Mechanische ventilatie, watt. Elektrischestraalkachel , 5watt.

Kleine elektrische boiler. CO2-uitstoot per maand (kg)1. Daarbij komt het benodigde elektrische vermogen van het aircosysteem en het hogere voertuiggewicht als gevolg van de aircocomponenten. Het meerverbruik hangt van vele factoren af, zoals de buitentemperatuur, ingestelde . Bereken het benodigd vermogen : Neem nu de berekende inhoud uit stap en vermenigvuldig dat met de factor uit stap 2. Welk woord of cijfer moet je invullen ? Als je wilt weten, hoeveel stroom een apparaat gebruikt, dan kijk je naar het getal, en de letter W. Een Nederlands woord voor Watt is vermogen. Er is de jongste tijd heel wat te.


Maar thermisch vermogen is niet hetzelfde als elektrisch verbruik of in technische bewoording: opgenomen vermogen. Om het elektrisch verbruik te berekenen, dient men het thermisch vermogen te delen door de COP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts