maandag 3 oktober 2016

Luchtvochtigheid in huis 80 procent

Afhankelijk van de binnen- en buitentemperatuur voelt een mens zich behaaglijk bij een bepaalde relatieve luchtvochtigheid. Binnenshuis is een relatief vochtgehalte van - als normaal te beschouwen en dat is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorgen voor meer vocht in huis. Luchtvochtigheid in huis te laag.


Met waarden die rond procent liggen is de luchtvochtigheid in de winter vaak te laag. Om de gewenste luchtvochtigheid te bereiken, moet u de lucht vochtiger maken.

Dat kan op verschillende manieren. Een van die manieren is het ophangen van open. Johan Wielockx uit Lommel heeft zich een hygrometer aangeschaft. Ik vraag me nu dan ook af welke de idea.


We vertellen je hoe je de luchtvochtigheid in je huis kunt verlagen: Lees snel verder voor een gezonde leefomgeving! Momenteel stook ik niet omdat het in huis nog steeds graden is, maar mijn luchtvochtigheid blijft zo rond de 65. Wat kan ik nog meer doen.


In het voorjaar en de zomer . Een gezonde relatieve vochtigheid in huis bedraagt in de winter zeker niet meer dan procent.

Tijdens de zomermaanden, wanneer het warmer is, kan vocht gemakkelijker verdampen en opdrogen, en daarom kunnen we meer vocht verdragen, tot procent. Daarbij moeten we natuurlijk wel de bedenking maken dat . Info en tips over luchtvochtigheid en beinvloeden van luchtvochtigheid in huis. Info over de ideale luchtvochtigheid en hoe je teveel vocht aanpakt vind je hier. De juiste temperatuur en vochtigheidsgraad in de woning garanderen niet enkel optimaal comfort voor de inwoners, maar bepalen ook enorm de kwaliteit van het.


Zowel de feitelijke temperaturen binnenhuis , als de thermische behaaglijkheid van een woning kunnen een effect hebben op het welbevinden en gezondheid . In een geventileerde ruimte kan de vochtigheid afhankelijk van de weersomstandigheden en eventuele verwarming echter ook binnenshuis enkele tientallen procenten afwijken. Voor schimmelvorming volstaat het al dat de relatieve luchtvochtigheid langdurig groter of gelijk is aan procent. Het risico op oppervlaktecondensatie en schimmelvorming wordt dus bepaald door de oppervlaktetemperatuur en de vochtbalans in een ruimte. Om beide fenomenen te vermijden, komt het . Na al dat vochtig weer zal ik niet de enige zijn met een groot aquarium die last heeft van vocht in huis. Op de barometer is de vochtigheid vaker boven de ( met uitschieters boven de ) dan daar beneden.


Hebben jullie daar nu ook last van ? Lange tijd in een vochtig huis. Tegelijkertijd zal het op koudere plekken in het huis -zoals de badkamer, de kelder-, nog vochtiger worden. In ons buitenklimaat varieert de relatieve vochtigheid van tot. Bij een vochtigheidsgraad die lager is dan ervaren mensen een onaangenaam gevoel van droogte, maar een vochtigheidsgraad boven de a veroorzaakt (bij een enigszins hoge temperatuur) een gevoel van benauwdheid.


De relatieve luchtvochtigheid is een verhouding die aangeeft hoeveel waterdamp de lucht bij de heersende temperatuur bevat ten opzichte van de maximale hoeveelheid die er in een bepaalde hoeveelheid lucht (bij die temperatuur) in kan. Een waarde van 1 wijst .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts