vrijdag 7 oktober 2016

Geluidsdemping ventilatie

Als belangrijkste lawaaibron kunnen we het zogenoemde ventilatorlawaai (§ 1) onderscheiden. De ventilator straalt niet alleen geluid af naar de ruimte waarin de ventilatiegroep opgesteld staat, maar ook naar de hoofdkanalen waarop deze laatste aangesloten is. Dit geluid plant zich vervolgens voort in de kanalen en . Het geluid van een ventilatiesysteem kan soms storend werken.


Hoe dit geluidsoverlast tot stand komt en hoe je de ventilatie kan stil maken lees je hier.

Maar hoe zit dat bij een ventilatiesysteem ? Voor een ventilatiesysteem zou dit beter ook gedaan worden. Soms is geluid in een ventilatiesysteem normaal. Zeker wanneer je een ventilatiesysteem maximaal gaat inzetten, zal er wel wat hoorbaar zijn. Een zeer stil ventilatiesysteem maken is mogelijk als je . Gratis stappenplan voor het ontwerpen en inregelen van een mechanisch ventilatiesysteem , voor het beperken van geluidshinder binnen de eigen woning. Een goede ventilatie wordt steeds belangrijker door het streven naar een perfecte isolatie en luchtdichtheid.


Bij nieuwbouw is een degelijk ventilatiesysteem zelfs onmisbaar geworden om het binnenklimaat op peil te houden.

Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie is een ventilatiesysteem onmisbaar. Bij een ventilatiesysteem C zijn de ramen uitgerust met ventilatieroosters waarlangs verse lucht binnenstroomt. Verse lucht, maar soms ook geluidshinder. Lees hier wanneer er sprake is van geluidshinder en wat je kunt doen om . Flexibele geluiddemper om ventilatie geluid te dempen. Geluiddemper bestaat uit een non-woven binnenslang, uitgevoerd met glasvezel-versterkte buitenmantel.


De ruimte tussen de binnenslang en de buitenmantel is opgevuld met 25mm geluidabsorberend materiaal. De aangevoerde lucht komt langs geluidsabsorberende materialen waardoor geluid achterblijft in de ventilatie unit. Vervolgens wordt de lucht gefilterd door verkrijgbare filters zoals het G F F(pollenfilter) en het koolstoffilter. Op de tipspagina Ventilatie units vergelijken leest u welke unit het meest geschikt is voorr u. Voorkom geluidsoverlast van mechanische ventilatie in woningen.


Kijk bij het kiezen van een ventilatiesysteem naar het onderhoud”, tipt Luc Dedeyne. Ga je het huis zelf bewonen of verhuren? In het laatste geval heb je zelf minder tijd. Dat vergemakkelijkt de keuze tussen C of D. Kies je voor ventilatiesysteem D?

Denk daan aan geluidsdemping ter hoogte van de . Wilt u graag gehorige apparaten stiller maken of stille ventilatie in huis? Trillingisolatie: het isoleren van resonanties. Met trillingisolerende producten ontkoppelt u een bron van de ondergrond. Bronnen zoals een wasmachine, zwembadpomp, . Beste Kie, De flexibele geluiddempende slang type FGD wordt toegepast als geluiddempende verbinding tussen de ventilatiekanalen en de ventilator en als flexibele overspraakdemper in het kanalenstelsel. Die ventilator maakt veel meer herrie dan de oude, zelfs op de lage stand.


De hoge stand maakt helemaal een rotherrie, maar die heb ik gelukkig alleen nodig bij douchen of koken. De ventilator zit in een kast van spaanplaat in de hal, naast mijn slaapkamer, met de CV combiketel. Geluiddempende roosters: realiseer het gewenste drukverlies én de gewenste geluiddemping.


Altijd het meest optimale ventilatierooster voor uw project. Door ramen te openen, komt er eventueel frisse lucht binnen, maar hiermee ventileert u uw woning niet. Daarnaast gaat er veel warmte verloren en buitengeluid komt uw woning binnen.


Luchtroosters boven uw ramen ventileren uw woning, maar de standaard modellen zijn niet in staat om genoeg lawaai buiten te houden . Wij zijn ten einde raad en vragen ons af of het normaal is dat wij via de roosters van ons ventilatiesysteem D alle geluiden van andere kamers horen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts