maandag 23 januari 2017

Vermogen oude radiator bepalen

Ik heb een radiator van 170xmet bladen zonder convectoren welke ik wil vervangen. Kan iemand mij vertellen. Deze radiator heeft ook een middenaansluiting, wat voor een mooiere afwerking zorgt. Als er al een andere radiator in deze ruimte aanwezig is, dan kunt het vermogen van deze radiator natuurlijk van het totaal benodigde vermogen aftrekken.


Als u wilt weten hoeveel vermogen een bestaande radiator heeft vergelijk deze dan met een Thermrad Super radiator met ongeveer dezelfde afmetingen.

Wij hebben een oude radiator in huis die we willen vervangen. Het is een oud ding, waarschijnlijk uit eind jaren 60. Dan is het hoog tijd voor een nieuwe radiator. Maar waar houd je allemaal rekening mee als je een nieuwe radiator aanschaft?


Bereken direct je vermogen ! En natuurlijk nergens te. Hoe kies ik mijn ideale radiator ? Wilt u een nieuwe radiator plaatsen omdat uw oude radiator te weinig warmte afgeeft, niet past bij uw ruimte of heeft u nog helemaal geen radiator hangen?

Dan kunt u hier een hoop tips uit halen om de juiste radiator te kiezen voor uw woonruimte. U wilt toch uw huis op de juiste temperatuur hebben? Het vermogen berekenen voor een radiator is heel nuttig. De grootte, het type kamer, de mate van isolatie én de gewenste temperatuur bepalen het gewenste vermogen van de radiator. Iedere ruimte in een woonhuis,.


Bij goed geïsoleerde woningen . Doordat er vele merken en uitvoeringen in de loop der tijden zijn gefabriceerd is het lastig om de exacte capaciteit van uw oude radiator te bepalen. We hebben wel, wederom een vuistregel voor het bepalen hiervan maar de uitkomst kan afwijken. Houd hier rekening mee bij het selecteren van een nieuwe radiator. Om het benodigd vermogen van een radiator te berekenen, heb je de volgende gegevens nodig: De inhoud van. Naast het berekenen van het vermogen van je radiatoren is het ook belangrijk om het juiste vermogen van je CV-ketel te bepalen.


Drie zaken bepalen de mate waarin een radiator warmte ( vermogen ) moet afgeven voor het creëren van een behaaglijke warmte. Weet iemand hoe je het beste de capaciteit van oude (te recupereren) radiatoren kan bepalen ? Geschreven door nel in de rubriek: Verwarmingstechnieken. Vraag ook vrijblijvend prijzen aan!


Radiator berekenen: Benieuwd naar hoe je dat moet doen? Wanneer een winkel de oude berekening gebruikt, terwijl u wel een nieuwe ketel hebt, loopt u dus het risico om te weinig vermogen te .

U kunt op deze pagina de benodigde warmteafgifte, het vermogen , van de radiator berekenen. Er wordt uitleg gegeven over. Bij oude of slecht geïsoleerde woningen dient u. Het plaatsen van de juiste radiator begint met het berekenen van de warmtebehoefte van de ruimte waar u de radiator nodig heeft. Zo kan de oude radiator niet genoeg warmte afgeven, of past de uitstraling niet meer bij uw interieur.


Hoe dan ook het is van belang dat u even vijf minuten de tijd neemt om de capaciteit te berekenen. Zo weet u zeker dat uw verwarming de kamer snel op .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts