vrijdag 6 januari 2017

Waterzijdig inregelen zelf doen

Het waterzijdig inregelen van de cv zelf doen is een mogelijkheid. Maar om de energiekosten laag te houden, is een erkende installateur raadzaam. Maar met enige handighei een vrije middag en wat gereedschap (waaronder speciale thermometers) kun je het ook zelf.


Het meeste werk bij waterzijdig inregelen is het instellen van de radiatoren, zodat ze goed hun . Het zogenoemde waterzijdig inregelen kan nu ook zelf met de cv-inregelkit van cv-inregelen.

Waterzijdig inregelen , wat is dat? Het zorgt ervoor dat het warme water op een goede manier over de radiatoren wordt verdeeld. Het inregelen is een eenmalige handeling en kunt u zelf of door cv-inregelen. Bespaar jaarlijks tot op uw gasrekening, zelfs met een beter comfort. Met de CV-inregelkit of onze specialisten.


De bedoeling van waterzijdig inregelen is dat alle radiatoren evenveel toevoer krijgen, zodat ze allemaal een gelijke warmteafgifte hebben. Dat kun je eenvoudig zelf met allerlei systemen of gewoon met minerale wol. Tip: als je lid wordt van Vereniging Eigen Huis, dan krijg je korting bij Nuon om dit te laten doen.

Het is inmiddels een week verder dat Joep van de Ven (CV Tuning) hier mijn centrale verwarming heeft ingeregeld. Zoals eerder beschreven zijn de radiatoren waterzijdig ingeregel en is aan mijn HR-ketel ook het een en ander veranderd. Daarnaast kwam ik er plotsklaps achter dat mijn jaar oude . Korte film over het project waterzijdig inregelen. Dit project is een initiatief van Energie-U en is. Voor als mensen dit zelf willen gaan doen is er een kit beschikbaar voor euro.


Kwam hem toevallig tegen en wilde dit de andere forum gebruikers niet onthouden. In de kit vindt u een aantal handige . Nu heb ik gehoord van waterzijdig inregelen : het schroefje onder de bedienknop van de warmere radiatoren dichter draaien, zodat daar minder door stroomt en zo meer. Als dit een klein schroefje is, is het mijn inziens de borging voor je inregelafstelling en daar verander je niet de de ventiel zelf mee. Hallo Ik heb me sinds enige tijd verdiept in de materie van het waterzijdig inregelen en heb veel vragen.


De inregeling wil ik doen via de temperatuurmethode, ik heb hiervoor ook een ir thermometer aangeschaft. Als ik een tijdje met de Tigchelkachel werk ga ik die methode uitvoeren (omdat er dan een deel van het huis met de CV verwarmd zal worden moet ik alles weer opnieuw doen ). Je kunt een radiatorkraan met deze stelschroef een bepaald doorstroomvolume geven en dit staat dan vast. Het overgrote deel van de Nederlandse huishoudens heeft een CV installatie die niet goed is ingeregeld.


Dit heeft helaas tot gevolg dat er een waterzijdige onbalans ontstaat. Wanneer waterzijdig inregelen ?

Als u last heeft dat sommige vertrekken of radiatoren te warm of te koud zijn of als het temperatuurverschil van retour en aanvoerleiding bij de ketel, na aanpassen van de waterpomp te klein blijft. En je kunt natuurlijk beginnen met meten aan de radiatoren. Radiatoren doen niets anders dan . De warmte isolatie van de leidingen en ketel zelf kan nog aanzienlijk verbeterd worden.


Belangrijk uitgangspunt is dat de HR. Het beste kan men het laten doen door een installateur met. Ook de stijgende energiekosten en de nieuwe wetgeving vormen steeds vaker een motivatie om deze doeltreffende en kostenefficiënte maatregelen toe te passen. Danfoss ondersteunt u graag . Vraag dan ook naar waterzijdig inregelen. Niet alle installateurs doen dit automatisch.


Uw cv-ketel biedt diverse mogelijkheden voor energiezuinig verbruik. U kunt bijvoorbeeld de thermostaat in de ketel naar beneden bijstellen of de temperatuur van het warme tapwater verlagen naar graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts